Ryžių makaronai su tamarindo padažu

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Ryžių makaronai su tamarindo padažu

Ingredientai

Pagrindinis patiekalas

  • Ryžių makaronai
     250 g
  • Morkos
     1 vnt.
  • Raudonosios paprikos
     1 vnt.
  • Raudonieji svogūnai
     1 vnt.
  • Grybai (nebūtina)
     100 g
  • Svogūnų laiškai
      4 vnt.
  • Kalendra
     1 sauja (-os)
  • Vynuogių sėklų aliejus
     50 ml
  • Sojų sūris tofu
     150 g
  • Kepinti ir nesūdyti žemės riešutai
     2 sauja (-os)

Padažas

  • Tamarindo pasta
     2 šaukštas (-ai)
  • Ponzu padažas
     4 šaukštas (-ai)
  • Sriracha padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • Klevų sirupas
     2 šaukštas (-ai)
  • Česnakų milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Žaliųjų citrinų sultys
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite išbrinkti bent 3 minutes.

Paruoškite padažą sumaišydami visus ingredientus.

Supjaustykite paprikas, svogūnus ir morkas juostelėmis. Tofu sūrį supjaustykite kubeliais.

Įkaitinkite keptuvę ir aliejuje apkepkite tofu. 

Sudėkite paprikas, svogūnus ir morkas, patroškinkite.

Supilkite padažą.

Sudėkite makaronus.

Sudėję makaronus maišykite labai lengvai, nes makaronai gali sulūžti.

Sudėkite kalendrą ir svogūnų laiškus.

Panašūs receptai

Moliūgų karis

50min • Lengvas

Karpis azijietiškai

2h • Vidutinis