Ryžiai su sviestiniu moliūgu ir traškiais avinžirniais

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Ryžiai su sviestiniu moliūgu ir traškiais avinžirniais

Ingredientai

  • Ryžiai
     200 g
  • Virti kukurūzai
     400 g
  • Špinatai
     65 g
  • Mažas sviestinis moliūgas
     1 vnt.
  • Avinžirniai
     230 g
  • Sezamų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • Sezamų sėklos
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Maltos saldžiosios paprikos
     1 šaukštas (-ai)
  • Sojų padažas
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite ryžius.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių įjungus ventiliatoriaus režimą.

Ant vienos kepimo skardos paskleiskite kubeliais pjaustytą moliūgo minkštimą su puse šaukšto druskos, sezamų sėklomis, sezamų aliejumi ir šaukštu alyvuogių aliejaus.

Į antrąją skardą ant kepimo popieriaus dėkite avinžirnius, apibarstytus paprikos milteliais ir puse šaukšto druskos, pašlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus.

Įdėkite abi skardas į orkaitę 20 minučių.

Kelias minutes prieš patiekiant įkaitinkite keptuvėje 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite kukurūzus, prieskonius, špinatus ir lengvai apkepkite.

Patiekite su ryžiais bei sojų padažu.

Panašūs receptai

Moliūgų karis

50min • Lengvas