Rizotas su moliūgais ir mėsos kukuliais

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Rizotas su moliūgais ir mėsos kukuliais

Ingredientai

  • vištienos sultinys
     1 l
  • ryžiai ARBORIO
     250 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • moliūgas
     190 g
  • baltasis vynas
     150 ml
  • kietasis sūris
     30 g
  • sviestas
     50 g
  • alyvuogių aliejus
     50 ml
  • šalavijai
     10 g
  • kreminis sūris
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Mėsos kukuliams:

  • kiaušinis
     1 vnt.
  • smulkinta kiauliena ir jautiena
     300 g
  • česnako granulės
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • raudonėliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode su storu dugnu ant vidutinės kaitros apie 10 min. pakepinkite su aliejumi svogūnus ir česnaką. Tada suberkite ryžius ir kaitinkite dar 3 minutes. Šliūkštelėkite baltojo vyno ir leiskite jam nugaruoti. Tuomet įpilkite šiek tiek sultinio – jį pilkite pamažu, vis pamaišydami. Supylę vieną dalį sultinio, retsykiais pamaišykite, kol jis išgaruos, tada supilkite kitą dalį. Nepilkite viso sultinio iš karto.

Tuomet į tą patį puodą suverskite moliūgo kubelius, suberkite šalavijus, paskaninkite druska ir pipirais. Kai ryžiai jau bus išvirę, minkšti, nukelkite puodą nuo viryklės ir po mažą gabaliuką dėkite sviesto, kaskart pamaišydami ir leisdami sviestui ištirpti ir padengti ryžius. Įmaišykite ir minkštojo sūrio „Cream cheese“, kad masė įgautų kreminę konsistenciją.

. Į gilų dubenį sudėkite visus ingredientus, skirtus mėsos kukuliams ruošti, ir maišykite, kol masė taps vientisa ir puri. Leiskite paruoštai masei pastovėti šaldytuve 15 min.

Suformuokite apie 1,5 cm skersmens mėsos kukulius, apkepinkite juos keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol jie įgaus auksinę spalvą. Arba kepkite kukulius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ant aliejumi apšlakstyto kepimo popieriaus.

Į gilią lėkštę dėkite rizoto, ant viršaus – mėsos kukulių. Patiekalą apibarstykite parmezano drožlėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė