Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, cukrų, druską ir prieskonines žoleles.
Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite.
Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
Palaipsniui į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti mažiau, todėl pilkite jį pamažu – tik tiek, kol tešla sukibs į rutulį.
Tešlą lengvai paminkykite, kol taps vientisa ir glotni. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių.
Paruoškite įdarą. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Supilkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkiai supjaustytus svogūną ir česnakus. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
Pomidorus supjaustykite vidutinio storio riekelėmis.
Paruoškite galetę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
Atvėsintą tešlą išimkite iš šaldytuvo. Dėkite ant miltais lengvai pabarstyto kepimo popieriaus lakšto ir iškočiokite į nestorą maždaug 35 cm skersmens apskritimą. Tešlą, palikdami iš kraštų maždaug po 5 cm pločio švarius kraštelius, aptepkite rikotos sūriu. Ant viršaus tolygiai berkite tarkuotą kietąjį sūrį, apiberkite keptais svogūnais ir česnakais.
Išdėliokite pomidorus, apšlakstykite juos šlakeliu alyvuogių aliejaus. Pabarstykite druska ir pipirais.
Tešlos kraštus užlenkite ant pomidorų, lengvai paspauskite pirštais, kad kepant neatšoktų. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių, kol tešlos krašteliai taps gražiai auksinės spalvos. Leiskite galetei kelias minutes atvėsti, tuomet pjaustykite gabalėliais (lyg picą) ir patiekite.