Pomidorų ir rikotos galetė

  • Gaminimas 2h 10min
  • Vidutinis
Pomidorų ir rikotos galetė

Ingredientai

Pagrindui

  • Miltai
     280 g
  • Kietasis tarkuotas sūris RIMI
     50 g
  • Cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Prieskoninės žolelės
     1 šaukštelis (-iai)
  • Sviestas RIMI
     180 g
  • Šaltas vanduo
     60 ml

Įdarui

  • Alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Rikotos sūris
     250 g
  • Kietasis tarkuotas sūris RIMI
     100 g
  • Lietuviškų pomidorų mišinys
     500 g
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
      šlakelis

Paviršiui

  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Sezamų sėklos RIMI
      sauja (-os)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, cukrų, druską ir prieskonines žoleles.
Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite.
Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
Palaipsniui į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti mažiau, todėl pilkite jį pamažu – tik tiek, kol tešla sukibs į rutulį.
Tešlą lengvai paminkykite, kol taps vientisa ir glotni. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių.
Paruoškite įdarą. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Supilkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkiai supjaustytus svogūną ir česnakus. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
Pomidorus supjaustykite vidutinio storio riekelėmis.
Paruoškite galetę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
Atvėsintą tešlą išimkite iš šaldytuvo. Dėkite ant miltais lengvai pabarstyto kepimo popieriaus lakšto ir iškočiokite į nestorą maždaug 35 cm skersmens apskritimą. Tešlą, palikdami iš kraštų maždaug po 5 cm pločio švarius kraštelius, aptepkite rikotos sūriu. Ant viršaus tolygiai berkite tarkuotą kietąjį sūrį, apiberkite keptais svogūnais ir česnakais.
Išdėliokite pomidorus, apšlakstykite juos šlakeliu alyvuogių aliejaus. Pabarstykite druska ir pipirais.
Tešlos kraštus užlenkite ant pomidorų, lengvai paspauskite pirštais, kad kepant neatšoktų. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių, kol tešlos krašteliai taps gražiai auksinės spalvos. Leiskite galetei kelias minutes atvėsti, tuomet pjaustykite gabalėliais (lyg picą) ir patiekite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas