Pomidorinė sriuba gaspačas

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Pomidorinė sriuba gaspačas

Ingredientai

Ingredientai

  • pomidorų padažas su saulėje džiovintais pomidorais
     350 g
  • pomidorai
     3 vnt.
  • raudonoji paprika
     1 vnt.
  • vanduo
     100 ml
  • bazilikas
      1 vnt.
  • kietagrūdžių miltų duona
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus I Love Eco
     3 šaukštas (-ai)
  • vyno actas
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kietagrūdžių miltų duoną suraikykite norimo dydžio riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje, kad taptų traški.

Į trintuvo indą sudėkite smulkintą papriką ir pomidorus, dalį skrudinto prancūziško batono, įpilkite vandens, supilkite pomidorų padažą, actą ir alyvuogių aliejų. Sutrinkite viską iki kreminės konsistencijos. Jei norite tirštesnės sriubos, įdėkite daugiau prancūziško batono, jei skystesnės – įpilkite vandens. Supilstykite sriubą į stiklainius ir mėgaukitės gamtoje.

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė