Plovas su vištiena

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Plovas su vištiena

Ingredientai

  • „Basmati“ ryžiai
     800 g
  • viščiukų broilerių vidinė filė
     1 kg
  • svogūnas
     1 vnt.
  • sviestas ghi
     4 šaukštas (-ai)
  • morkos
     2 vnt.
  • razinos
     100 g
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • raugerškio uogos
     1 šaukštas (-ai)
  • plovo prieskoniai
     1 šaukštas (-ai)
  • kario prieskoniai
     2 šaukštelis (-iai)
  • ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • kalendra
     20 g
  • migdolų drožlės
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

✨O iki birželio 24d. šviežių viščiukų broilerių filė gabaliukų be antibiotikų gali įsigyti 🍗 NET -36% PIGIAU RIMI parduotuvėse ar internetu 🙌 Daugiau rasi ČIA 👉 rimi.lt/e-parduotuve

Nuo viščiukų broilerių vidinės filė gabaliukų nupjaukite kietas baltas gyslas. Filė gabaliukus galite perpjauti pusiau, bet nebūtinai.

Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite burokine tarka. Ketinėje keptuvėje arba kazane pakaitinkite aliejų. Į keptuvę sudėkite vištieną ir, retsykiais pamaišydami, kepkite 5 min. arba kol vištiena paruduos. Išimkite vištieną ir į keptuvę suberkite svogūnus, juos pake - pinkite 2 min., tada suverskite tarkuotas morkas. Kepkite 2 min., tuomet į keptuvę vėl sudėkite vištieną.

Suberkite razinas, karį, raugerškio uogas, ciberžolę ir cinamoną, viską gerai išmaišykite. Suverskite gerai perplautus ryžius ir įpilkite vandens, kad juos ap - semtų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite ir virkite 15–20 minučių, kol ryžiai suminkštės ir sugers visą skystį.

Patiekdami plovą ant viršaus užbars - tykite paskrudintų migdolų drožlių.

Panašūs receptai

Arančini

1h • Vidutinis

Šaltibarščiai

30min • Lengvas

Makaronų apkepas

20min • Lengvas

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas