Plovas su vištiena
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas

Ingredientai
-
„Basmati“ ryžiai800 g
-
viščiukų broilerių vidinė filė1 kg
-
svogūnas1 vnt.
-
sviestas ghi4 šaukštas (-ai)
-
morkos2 vnt.
-
razinos100 g
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
raugerškio uogos1 šaukštas (-ai)
-
plovo prieskoniai1 šaukštas (-ai)
-
kario prieskoniai2 šaukštelis (-iai)
-
ciberžolė1 šaukštelis (-iai)
-
cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
kalendra20 g
-
migdolų drožlėspatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
✨O iki birželio 24d. šviežių viščiukų broilerių filė gabaliukų be antibiotikų gali įsigyti 🍗 NET -36% PIGIAU RIMI parduotuvėse ar internetu 🙌 Daugiau rasi ČIA 👉 rimi.lt/e-parduotuve
Nuo viščiukų broilerių vidinės filė gabaliukų nupjaukite kietas baltas gyslas. Filė gabaliukus galite perpjauti pusiau, bet nebūtinai.
Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite burokine tarka. Ketinėje keptuvėje arba kazane pakaitinkite aliejų. Į keptuvę sudėkite vištieną ir, retsykiais pamaišydami, kepkite 5 min. arba kol vištiena paruduos. Išimkite vištieną ir į keptuvę suberkite svogūnus, juos pake - pinkite 2 min., tada suverskite tarkuotas morkas. Kepkite 2 min., tuomet į keptuvę vėl sudėkite vištieną.
Suberkite razinas, karį, raugerškio uogas, ciberžolę ir cinamoną, viską gerai išmaišykite. Suverskite gerai perplautus ryžius ir įpilkite vandens, kad juos ap - semtų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite ir virkite 15–20 minučių, kol ryžiai suminkštės ir sugers visą skystį.
Patiekdami plovą ant viršaus užbars - tykite paskrudintų migdolų drožlių.