Plovas su avinžirniais ir aviena

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Plovas su avinžirniais ir aviena

Ingredientai

  • „Basmati“ ryžiai
     700 g
  • avienos kumpis be kaulo
     1 kg
  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • svogūnai
     2 vnt.
  • morkos
     600 g
  • česnakas
     1 vnt.
  • malti imbierai
     1 šaukštelis (-iai)
  • džiovinti abrikosai
     75 g
  • petražolės
     10 g
  • avinžirniai
     400 g
  • pomidorai
     300 g
  • kalendros
     10 g
  • aitriosios paprikos
     2 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Avinžirnius mirkykite per naktį 12 val.

Avienos kumpį be kaulo supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Supjaustykite abrikosus. Pomidorus supjaustykite kubeliais, morkas – šiaudeliais.

Ryžius labai gerai perplaukite.

Plačioje, gilioje keptuvėje ant didelės kaitros pakaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite į kazaną paruoštą mėsą ir pakepinkite 4–5 min., kol pasidarys gražiai rusvos spalvos. Išgriebkite mėsą kiaurasamčiu ir kol kas atidėkite į šalį.

Tuomet į kazaną suberkite supjaustytą svogūną ir pakepinkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Pridėkite česnako, imbiero, morkų ir pakepinkite dar 2–3 min.

Grąžinkite į kazaną mėsą, sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, pakepkite dar 5 min., tada dar įpilkite vandens, kad apsemtų mėsą, ir 20 min. troškinkite. Tuomet į mėsą įmaišykite avinžirnių ir supjaustytų abrikosų, pakaitinkite dar apie 20 min. Ant viršaus sudėkite ryžius, įsmeikite česnako galvą ir aitriąsias paprikas. Įpilkite vandens, kad apsemtų tik ryžius, uždenkite ir troškinkite apie 30 min.

Pabarstykite lapinėmis petražolėmis, kalendromis ir patiekite.

Panašūs receptai

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė