Orkaitėje skrudinti šakniavaisiai
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
burokėlis1 vnt.
-
didelė morka1 vnt.
-
mažas griežčio gabalėlis (1 mažas gabalėlis yra apie 75 g)75 g
-
pastarnokas1 vnt.
-
balzaminis actas1 šaukštas (-ai)
-
skystas medus1 šaukštelis (-iai)
-
rapsų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
druska1 ml druskos
-
šviežiai malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
rozmarinaipora šakelių
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Nulupkite ir supjaustykite šakniavaisius 2–3 cm dydžio gabalėliais. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba į švarią orkaitei tinkamą formą.
Apšlakstykite balzaminiu actu, medumi ir aliejumi. Pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite.
Skrudinkite šakniavaisius orkaitėje apie 30 min., kol jie suminkštės, tačiau liks šiek tiek traškūs. Patiekite su orkaitėje keptu vištos ketvirčiu ir karštu jogurto padažu. Papuoškite rozmarino šakelėmis.