Njokių (gnocchi) apkepas su halumi (halloumi) sūriu ir šalavijais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Njokių (gnocchi) apkepas su halumi (halloumi) sūriu ir šalavijais

Ingredientai

  • Cannellini pupelės
     390 g
  • Cukinija ar moliūgas
     300 g
  • Šalavijų šakelės
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Ekologiški trinti pomidorai I LOVE ECO
     500 g
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     250 ml
  • Pomidorų PESTO padažas SELECTION BY RIMI
     3 šaukštas (-ai)
  • Maltos saldžiosios paprikos
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Maltos saldžiosios paprikos
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Bulvių virtiniai GNOCCHI RIMI
     400 g
  • Sūris ICA HALLOUMI
     200 g
  • Pomidorai ROMANTICA RIMI
     400 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paprasčiausias ir švelniausias apkepas su njokiais. Šalavijais kvepiančio ir skanaus apkepo su njokiais ingredientai gaminami toje pačioje formoje. Apkepe taip pat yra cukinijų ir pupelių, pagardintų aitriąja paprika, o jo viršutinį sluoksnį sudaro halumis ir švieži pomidorai.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.
Supilkite pupeles į sietą, nuplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
Cukiniją supjaustykite kubeliais, o šalavijus susmulkinkite juostelėmis.
Pomidorų tyrę, grietinėlę, pomidorų pestą ir prieskonius supilkite į 20 × 30 cm dydžio orkaitės indą (4 porcijoms) ir išmaišykite.
Į formą įmaišykite njokius, cukinijas, pupeles ir šalavijus. Halumį supjaustykite mažais kubeliais, o pomidorus – puselėmis. Ant viršaus uždėkite pomidorų ir pabarstykite sūriu.
Kepkite orkaitės viduryje apie 40 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas