Grybų rizotas

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Grybų rizotas

Ingredientai

  • Baltieji svogūnai RIMI
     2 vnt.
  • Česnakai
     3 skiltelė (-ės)
  • Grybai
     250 g
  • Čiobrelis
     5 g
  • Ekologiško daržovių sultinio I LOVE ECO kubeliai
     2 vnt.
  • Baltasis vynas
     150 ml
  • Sūris Selection by Rimi Parmigiano Reggiano
     50 g
  • Sviestas RIMI BASIC
     30 g
  • Petražolės
     15 g
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
      kepimui
  • Sojų padažas
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Už lango krentant lapams, o saulei vis labiau slepiantis už debesų - norisi kažko šilto ir jaukaus. Tokiomis rudens dienomis renkuosi kreminį, šiltą ir skanų grybų rizotą, pagardintą šviežiai tarkuotu parmezanu ir žalumynais. Receptas - restorano lygio, o viską labai lengvai pasiruošite savo namuose. 

Nusivalome svogūnus, supjaustome smulkiais kubeliais ir kepiname įkaitintame alyvuogių aliejuje.
Svogūnams suminkštėjus į keptuvę dedame 3/4 pjaustytų grybų.
Leidžiame jiems gerai apskrusti ir išleidus visą drėgmę, pagardiname juos traiškytu česnaku ir čiobrelio lapelias.
Viską užbaigiame šlakeliu sojų padažo, jam nugaravus perkeliame grybus į atskirą indą.
Sultinio kubelius užpilame 1l vandens.
Užverdame ir nuolatos palaikome minimalioje kaitroje.
Tuo tarpu į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame svogūnus. Juos apkepinus sumetame likusius grybus ir čiobrelį. Apkepiname ir supilame rizoto ryžius.
Ryžius kepame apie minutę laiko, jiems sugėrus drėgmę - pilame vyną.
Kai vynas išgaruoja ir įsisunkia į ryžius - ateina laikas sultiniui. Pasiruošę samtį, vieną po kito pilame šiltą sultininį. Po kiekvieno samčio gerai išmaišome ir nugariname rizotą.
Pilame sultinį tol kol baigias arba kol ryžiai tampa al dente.
Tuomet išjungiame kaitrą, įmaišome keptus grybus, sūrį, kubelį sviesto ir petražoles.
Pagardiname pipirais ir daugiau parmezano! Jeigu turite puikiai tiks ir trumų aliejus! Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Slyvų pyragas

1h 5min • Lengvas