Mielinis pyragas su veršiena

  • Gaminimas 1h 40min
  • Sudėtingas
Mielinis pyragas su veršiena

Ingredientai

  • kiaušiniai
     1 vnt.
  • Sausos mielės
     11 g
  • grietinė
     2 šaukštas (-ai)
  • pienas
     100 ml
  • kefyras
     200 ml
  • kvietiniai miltai
     600 g
  • cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • jautienos sultinys
     6 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     20 g

Įdarui

  • veršiena
     1 kg
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • jautienos sultinys
     200 ml
  • Petražolės
     20 g
  • kalendra
      pagal skonį
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite tešlą. Tešlai skirti produktai turi būti kambario temperatūros.
Į pašildytą pieną supilkite sausas mieles, druską, cukrų ir pamaišę palikite 15 minučių šiltai. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite grietnę, kefyrą ir išmaišykite. Miltus persijokite, suberkite į užmaišytą masę ir užminkykite tešlą.
Tešlą minkykite, kol taps elastinga ir nelips prie rankų. Dubenėlį patepkite aliejumi, dėkite tešlą, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite pakilti apie 1,5 valandos.
Pasigaminkite įdarą. Mėsą, svogūną, česnaką sumalkite. Žalumynus sukapokite. Dubenyje sumaišykite mėsos faršą su prieskoniais, kapotais žalumynais. Supilkite jautienos sultinį. Viską sumaišykite.
Pasigaminkite 2 vienodus pyragus. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis. Pabarstykite miltų ant stalo paviršiaus, tešlą formuokite pirštais spausdami ir tempdami į šonus.
Ant vieno tešlos lakšto uždėkite mėsos rutulį ir suformuokite suspausdami tešlos kraštus. Apverskite paruoštą tešlą su įdaru siūle žemyn ir pirštais spauskite formuodami paplotėlį.
Per vidurį įkirpkite ir padarykite skylutę.
Kepkite 220 °C temperatūroje apie 15 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, į prakirptą per vidurį skylutę įpilkite 2–3 šaukštus sultinio.
Iškepusį karštą pyragą aptepkite gabalėliu sviesto.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Taco pyragas

1h 30min • Vidutinis