Jautienos velingtono kepsnys

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Jautienos išpjova
     800 g
  • Greitai užšaldyta sluoksniuota tešla RIMI
     500 g
  • Rudieji pievagrybiai RIMI
     500 g
  • Vytintas kumpis JAMOM SERRANO
     250 g
  • Česnakai
     3 skiltelė (-ės)
  • Garstyčios
      pagal skonį
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jautienos išpjovą apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių ir taip pat iš abiejų pusių apkepame ant įkaitintos keptuvės.
Ant truputį apkeptos mėsos užtepame garstyčių ir paliekame ilsėtis.
Grybus nuplauname ir susmulkiname, pridedame susmulkinta česnaką ir susmulkintą masę retkarčiais maišydami kepame tol, kol išgaruos vanduo. Turi likti sausa grybų masė.
Kol grybai kepa galime paruoškime tešlą. Jeigu jūsų tešla yra ne vienas didelis lakštas, o keli atskiri, tuomet juos reikėtų sujungti, paruoštą tešlą atidedame.
Tuomet ant išklotos maistinės plėvelės dedame serano arba parmos kumpio sluoksnį bei pabarstome pipirais. Toliau užtepame grybų masės sluoksnį i and viršaus dedame jautienos išpjovą. Viską susukame ir užspaudžiame kampus, o tuomet dedame į šaldytuvą apie 10min.
Praėjus 10 min. ištraukiame ir išvyniojame iš maistinės plėvelės. Išklojame naują maistinę plėvelę, ant jos dedame tešlą ir ant tešlos dedame paruoštą mėsą ir viską susukame. Labai svarbu, kad visų sluoksnių įskaitant ir mėsos storis būtų kuo tolygesnis, t.y. jeigu kažkur yra per daug tešlos ar dvigubas tešlos sluoksnis, aš rekomenduoju tešlą nupjauti. Kuo vienodesni sluoksnių storiai, tuo tolygiau viskas iškeps.
Ant viršaus užtepame suplaktą kiaušinį ir papuošiame.
Kepame 200 lapsnių, 35-40 min. Jeigu turite termometrą su kuriuo galite kepti, tuomet rekomenduoju jį naudoti. Kepant su termometru reikėtų kepti tol, kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 54 laipsnius. Šis receptas yra vidutinio kepimo mėsai, jeigu jūs mėgstate labai iškepusią mėsą, atitinkamai keiskite kepimo laiką.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė