Mėsainis su azijietiška kiauliena

  • Gaminimas 1h 15min
  • Sudėtingas
Mėsainis su azijietiška kiauliena

Ingredientai

Patiekalui reikės:

  • Malta kiauliena
     500 g
  • Tigrinės krevetės
     200 vnt.
  • Šviežios kalendros
     2 šaukštas (-ai)
  • Bandelė mėsainiams
     4 vnt.
  • Aitrioji paprika
     0.25 vnt.
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Saldžiarūgščiam padažui:

  • Saldus aitriosios paprikos padažas
     100 g
  • Mangas
     50 g
  • Agurkas
     0.5 vnt.

Salotoms ,,Slaw":

  • Agurkas
     0.5 vnt.
  • Morka
     1 vnt.
  • Raudonasis kopūstas
     100 g
  • Šviežias kopūstas
     150 g
  • Majonezas
     1 šaukštas (-ai)
  • Žaliųjų citrinų sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Žuvų padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • Kalendros
     2 šaukštas (-ai)
  • Saulėgrąžų daigai
     20 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Garnyrui:

  • Bulvės
     4 vnt.
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite saldžiarūgštį padažą. Į dubenį sudėkite nuluptą ir supjaustytą mažais kubeliais mangą ir taip pat supjaustytus agurkus. Išmaišykite.

Pasiruoškite garnyrą. Bulves labai gerai nuplaukite, supjaustykite stambiomis lazdelėmis, paskaninkite druska ir pipirais, apšlakstykite aliejumi ir šaukite į 180 0C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 min.

Pasigaminkite „Slaw“ salotas. Agurkus supjaustykite plonais šiaudeliais. Morką nulupkite ir sutarkuokite šiaudeliais. Kopūstus susmulkinkite šiaudeliais. Viską suberkite į dubenį su saulėgrąžų daigais. Citrinų sultis, cukrų, žuvų padažą ir majonezą išmaišykite. Svarbu, kad ištirptų cukrus. Padažu apšlakstykite daržoves ir pagardinkite kapotomis kalendromis.

Nuo krevečių pašalinkite kiautus, nuplaukite jas ir nusausinkite. Krevetes susmulkinkite ir sumaišykite su kapotomis kalendromis, aitriąja paprika, druska, pipirais ir kiaulienos faršu. Iš faršo formuokite maltinukus ir padėkite šaltai pastovėti 10 min.

Maltinukus dėkite į vidutiniškai įkaitintą grilio keptuvę. Kepkite panašiai po 10 minučių iš abiejų pusių.

Bandelę perpjaukite per pusę, pakepkite ant grilio keptuvės ir darykite mėsainį. Ant bandelės puselės dėkite kalendrų, kiaulienos maltinuką, saldaus aitriosios paprikos padažo, salotas ir daigus. Uždėkite viršuje kitą bandelės pusę. Mėsainį patiekite su keptomis
bulvėmis.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas