Mėsainiai su obuoliais

  • Gaminimas 25min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Kanzi obuolys
     1 vnt.
  • vytinto kumpio griežinėliai
     4 gabalėlis (-iai)
  • mėsainių bandelės
     2 vnt.
  • jautienos maltiniai mėsainiams
     2 vnt.
  • aliejus kepimui
     2 šaukštelis (-iai)
  • krapai
     5 g
  • majonezas
     2 šaukštelis (-iai)
  • jogurtas
     1 šaukštelis (-iai)
  • pomidoras
     1 vnt.
  • Salotos ROMAN
      4 lapai

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
Pašalinkite „Kanzi“ obuolio sėklidę. Supjaustykite obuolį plonais griežinėliais. Dėkite griežinėlius vieną šalia kito ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Ant obuolių griežinėlių dėkite kumpį ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
Perpjaukite bandeles mėsainiams per pusę, dėkite į orkaitę, kurioje jau kepa obuoliai, ir pakepkite maždaug 3 minutes.
Įpilkite į keptuvę aliejaus ir iškepkite jautienos maltinius, kaip nurodyta ant jų pakuotės.
Smulkiai supjaustykite krapus ir sumaišykite dubenyje su majonezu ir jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Pomidorą supjaustykite griežinėliais.
Patepkite bandeles majozenu su krapais, dėkite romaninės salotos lapus, griežinėlį obuolio ir kumpio, jautienos maltinį, dar po vieną obuolio ir kumpio griežinėlį ir pomidorų griežinėlius. Užvožkite bandele ir persmeikite mažu bambukiniu pagaliuku.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė