Meksikietiška vištienos sriuba su tortilijomis

  • Gaminimas 1h 15min
  • Vidutinis
Meksikietiška vištienos sriuba su tortilijomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • vištų šlaunelės
     4 vnt.
  • vanduo arba sultinys
     600 ml
  • svogūnas
     1.5 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • saliero stiebas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • nulupti pomidorai
     800 g
  • bulvės
     4 vnt.
  • moliūgas
     100 g
  • žaliosios šparaginės pupelės
     150 g
  • raudonosios arba juodosios pupelės
     340 g
  • konservuoti kukurūzai
     230 g
  • maltas kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • aitrioji paprika
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Chalapos pipirai
     2 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Pateikimui:

  • tortilijos
     6 vnt.
  • čederio sūris
     100 g
  • avokadai
     2 vnt.
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • kalendros
     1 ryšulėlis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite sultinį iš vištų šlaunelių su viena morka ir vienu svogūnu. Virkite apie 1 valandą nugraibydami putas. Kai sriuba išvirs, išimkite vištų šlauneles, sultinį perkoškite. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir odos. Mėsos gabalėlius sudėkite į dubenį. 

 Su aliejumi pakepinkite susmulkintą česnaką, kubeliais supjaustytą 1 morką, 1/2 svogūno ir salierą. Nukoškite juodąsias pupeles ir kukurūzus. 

Į sultinį sudėkite apkeptas daržoves, pupeles, kukurūzus, vištienos gabalėlius, supjaustytas kubeliais bulves, moliūgus, susmulkintas šparagines pupeles, pomidorus. Sriubą virkite apie 15–20 min., pagardinkite druska, prieskoniais ir citrinos sultimis. 

 Įkaitinkite keptuvę. Tortilijas supjaustykite juostelėmis ir apkepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Prieš patiekdami sriubą, įdėkite keptų tortilijų juostelių. Arba galite apibarstyti tortiliją tarkuotu sūriu, perlenkti ją ir apkepti, kad išsilydytų sūris, tada tortiliją supjaustyti į kelis trikampius. 

Sriubą pagardinkite avokadu, žaliosios citrinos skiltelėmis, kalendromis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis