Marokietiška harira sriuba su jogurtu

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Marokietiška harira sriuba su jogurtu

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • svogūnai
     2 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • salierų stiebai
      2 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • kmynai
     1 šaukštelis (-iai)
  • tarkuotas šviežias imbieras
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • malta kalendra
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • lauro lapeliai
      2 vnt.
  • pomidorų pasta
     2 šaukštas (-ai)
  • daržovių sultinys
     750 ml
  • susmulkinti pomidorai
     400 g
  • virti avinžirniai
     400 g
  • petražolės
      ryšulėlis
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • citrina
     0.5 vnt.

Prie sriubos:

  • mėgiama duona
      pagal skonį
  • natūralus jogurtas
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūnus ir česnakus (2 skilteles) nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Salierus supjaustykite griežinėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Kmynus sugrūskite grūstuvėje. Imbierą nuskuskite ir sutarkuokite.

Daržoves apkepkite puode alyvuogių aliejuje. Sudėkite prieskonius ir pomidorų pastą, pakepkite dar apie minutę. Įdėkite imbierą, sultinį ir susmulkintus pomidorus. Virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.

Avinžirnius suberkite į koštuvą, praskalaukite juos po šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nubėgti. Sukapokite petražoles. Suberkite avinžirnius į sriubą, leiskite užvirti, pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašais citrinų sulčių.

Prie sriubos: patiekite sriubą su petražolėmis, mėgiama duona ir jogurtu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas