Lęšių karis su kokosų pienu ir žaliąja citrina

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Lęšių karis su kokosų pienu ir žaliąja citrina

Ingredientai

  • ryžiai
     500 g
  • raudonieji lęšiai
     200 g
  • geltonasis svogūnas
     1 vnt.
  • tarkuotas šviežias imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • „Sambal oelek“
     1 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • česnako skiltelės
     2 skiltelė (-ės)
  • karis
     0.5 šaukštas (-ai)
  • pomidorų pasta
     2 šaukštelis (-iai)
  • daržovių sultinys (vanduo ir kubelis arba sultinys)
     500 ml
  • kokosų pienas
     400 ml
  • žiedinio kopūsto gūžė
     0.5 vnt.
  • vyšniniai pomidorai
     250 g
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • jaunų špinatų lapeliai
     65 g
  • anakardžiai
     100 g
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pavaišinkite skonio receptorius puikiu lęšių kariu. Čia susitinka ypatingi skoniai – karis, pomidorai ir kreminis kokosų pienas, imbiero ir „Sambal oelek“ aštrumas. Patiekite traškius anakardžius papildomai ir užspauskite šiek tiek rūgščios žaliosios citrinos, kad dar sustiprintumėte skonius.
Išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas.
Nuplaukite lęšius ir nuvarvinkite.
Nulupkite ir supjaustykite geltonąjį svogūną. Nulupkite ir sutarkuokite imbierą.
Pakepinkite geltonąjį svogūną ir „Sambal“ aliejuje dideliame puode. Įspauskite česnaką ir įmaišykite imbierą, karį ir pomidorų pastą. Suberkite lęšius, sultinį ir kokosų pieną. Užvirinkite maišydami ir virkite 10 min. uždengę dangčiu.
Supjaustykite žiedinį kopūstą nedideliais gabaliukais. Sudėkite į puodą ir virkite dar apie 10 min.
Supjaustykite pomidorus per pusę, o žaliąją citriną skiltelėmis.
Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite špinatus ir pomidorus.
Patiekite lęšių karį su ryžiais, riešutais ir žaliosios citrinos skiltelėmis.

Panašūs receptai

Moliūgų karis

50min • Lengvas