Lengva vištienos sriuba su žiediniais kopūstais ir imbierais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Lengva vištienos sriuba su žiediniais kopūstais ir imbierais

Ingredientai

  • viščiukų broilerių filė
     550 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnai
     1 vnt.
  • česnakas
     5 skiltelė (-ės)
  • imbiero šaknis
      2 cm
  • morkos
     1 vnt.
  • žiedinis kopūstas (mažas)
     1 vnt.
  • raudonos saldžiosios paprikos
     1 vnt.
  • saliero stiebas
     1 vnt.
  • druska, pipirai
      pagal skonį
  • laiškinis česnakas
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasiruoškite daržoves. Svogūną ir morką nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles sukapokite. Imbiero šaknį nuskuskite ir sutarkuokite. Žiedinį kopūstą supjaustykite į keturias dalis, sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki ryžio didumo gabalėlių arba sutarkuokite stambia tarka. Saliero stiebą supjaustykite. Papriką perpjaukite per pusę, pašalinki-te sėklytes ir susmulkinkite.
Dideliame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Suberkite susmulkintus svogūną, morką, česnaką ir imbierus. Pakep-kite 1 minutę, sudėkite vištienos gabalėlius, pakepkite dar 2 minutes, užpilkite vandeniu (apie 2,5 litro), užvirinkite. Sriubą virkite apie 20 minučių. Suberkite susmulkintus žiedinius kopūstus, papriką, saliero stiebą. Pavirkite apie 15 minučių, pagar-dinkite sriubą druska ir pipirais.
Į lėkštę dėkite gabaliuką vištienos, įpilkite sriubos. Sriubą patiekite su sukapotu laiškiniu česnaku.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė