Ledai be laktozės su karamelizuotais vaisiais ir pistacijomis

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Ledai be laktozės  su karamelizuotais vaisiais ir pistacijomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Ledai be laktozės, po 120ml
     2 vnt.
  • Moliūgas
     100 g
  • Slyvos
     4 vnt.
  • Obuolys
     1 vnt.
  • Kriaušė
     1 vnt.
  • Medus
     3 šaukštas (-ai)
  • Sviestas be laktozės
     3 šaukštas (-ai)
  • Pistacijos
     70 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Moliūgą supjaustykite plonais griežinėliais, obuolius ir kriaušes – kubeliais. Slyvas perpjaukite į keturias dalis, išimkite kauliukus. 

Į keptuvę įdėkite 1 šaukštą medaus, pakaitinkite, tuomet suverskite moliūgo gabaliukus, įdėkite 1 šaukštą sviesto be laktozės.

 Atskirai karamelizuokite obuolius ir kriaušes, įdėdami 2 šaukštus medaus ir 2 šaukštus sviesto be laktozės.

Visus vaisius karamelizuokite po 3–4 minutes. 

Išgliaudykite pistacijas, jų branduolius susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu.

Ledus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite riešutais iš abiejų pusių.

Dėkite ledus į serviravimo lėkštutes, sluoksniuodami su moliūgo griežinėliais. Šalia įdėkite karamelizuotų obuolių ir kriaušių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Matcha tiramisu

30min • Lengvas