Lašiša su smidrais ir olandišku padažu (Hollandaise)

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Lašiša su smidrais ir olandišku padažu (Hollandaise)

Ingredientai

Pagrindinis patiekalas

  • lašišos filė
     300 g
  • ghi sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • žalieji smidrai
     2 ryšulėlis (-iai)
  • druska
     

Padažas

  • kiaušinių tryniai
     3 vnt.
  • Dižono garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • žalijų citrinų sultys
     0.5 vnt.
  • druska
     
  • kajeno pipirai
     0.3 šaukštelis (-iai)
  • lydytas sviestas
     150 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lašišą supjaustykite į dvi ar keturias mažesnes filėles, įtrinkite druska.

Kepkite karštoje keptuvėje, įdėdami šaukštą sviesto.

Į kitą keptuvę pilame vandenį, sudedame sviestą ir druską.

Nulupkite šparagus ir virkite dvi minutes.

Paruoškite padažą: į dubenį įmuškite kiaušinių trynius, suberkite garstyčias, išmaišykite šluotele, lėtai pildami ištirpintą sviestą.

Tada įdėkite druskos, kajeno pipirų ir laimo sulčių.

Padažą patiekite, kol jis šiltas.

Panašūs receptai

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas

Makaronų apkepas

20min • Lengvas

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis