Lašiša su brokolių tyre ir peletrūnais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Lašiša su brokolių tyre ir peletrūnais

Ingredientai

  • bulvės (geriau „Amandine“)
     700 g
  • brokoliai
     500 g
  • daržovių sultinys (vanduo ir kubelis arba sultinys)
     400 ml
  • peletrūnas
      pagal skonį
  • grietinė
     100 ml
  • druska
      pagal skonį
  • ryšelis ridikėlių
     1 ryšulėlis (-iai)
  • lašišų filė
     560 g
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Atraskite visai kitokius brokolius. Kartu su peletrūnais ir riebia grietine ši tyrė taps kremine keptos lašišos draugija. Patiekite su ridikėliais ir šviežiai virtomis bulvėmis.
Atitirpinkite lašišą, jei naudojate šaldytą.
Nuskuskite ir išvirkite bulves.
Nuvalykite ir nupjaukite brokolio žiedynus, nulupkite ir supjaustykite stiebą.

Virkite brokolius, kol suminkštės, sultinyje ir uždengę dangčiu. Nusunkite sultinį ir palikite jį.

Sumaišykite brokolius, peletrūnų lapus ir riebią grietinę iki vientisos masės. Atskieskite sultiniu, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Nuvalykite ridikėlius, nuplaukite ir plonai supjaustykite.
Kepkite lašišą keptuvėje po 3 minutes kiekvieną pusę, pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite lašišą su brokoliais ir peletrūnų kremu, ridikėliais ir bulvėmis.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis