Kukurūzinis viščiukas „tandoori“ ir figų glajuje su orkaitėje keptomis daržovėmis

  • Gaminimas 1h 40min
  • Vidutinis
Kukurūzinis viščiukas „tandoori“ ir figų glajuje su orkaitėje keptomis daržovėmis

Ingredientai

Vištiena

  • Kukurūzinis viščiukas
     1 vnt.
  • Morkos
     3 vnt.
  • Virtos kukurūzų burbuolės
     2 vnt.
  • Grybai (nebūtina)
     200 g
  • Česnakai
     2 vnt.
  • Rapsų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Fasuotas rozmarinas
      3 šakelės

Marinatas

  • Maltas Tandoori prieskonių mišinys
     40 g
  • Figų džemas
     2 šaukštas (-ai)
  • Sojų padažas RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Rapsų aliejus
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sumaišykite produktus skirtus marinatui ir ištrinkite vištieną iš visų pusių, įskaitant vidų.

*Tandoori prieskonių mišinį galite įsigyti specealizuotose parduotuvėse arba pasigaminti patys:

Prieskonių mišiniui reikės:

3 šaukštų malto kumino
2 šaukštai saldžiosios maltosios paprikos
1 ½ – 2 šaukštai granuliuoto česnako
1 šaukštas malto imbiero
2 šaukšteliai maltos kalendros
2 šaukšteliai malto kardamono

Įkaitinkite orkaitę iki 170°C ir kepkite vištieną orkaitės apačioje.

Kepkite maždaug 1 val 20 minučių.

Daržoves ir grybus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Paruoštas daržoves dėkite į skardą kartu su keletu skiltelių česnako. 

Pabarstykite druska, apšlaktykite aliejumi ir sudėkite rozmarino šakeles.

Daržoves kepkite apie 50 minučių. 

 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė