Kukurūzinis viščiukas „tandoori“ ir figų glajuje su orkaitėje keptomis daržovėmis

  • Gaminimas 1h 40min
  • Vidutinis
Kukurūzinis viščiukas „tandoori“ ir figų glajuje su orkaitėje keptomis daržovėmis

Ingredientai

Vištiena

  • Kukurūzinis viščiukas
     1 vnt.
  • Morkos
     3 vnt.
  • Virtos kukurūzų burbuolės
     2 vnt.
  • Grybai (nebūtina)
     200 g
  • Česnakai
     2 vnt.
  • Rapsų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Fasuotas rozmarinas
      3 šakelės

Marinatas

  • Maltas Tandoori prieskonių mišinys
     40 g
  • Figų džemas
     2 šaukštas (-ai)
  • Sojų padažas RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Rapsų aliejus
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sumaišykite produktus skirtus marinatui ir ištrinkite vištieną iš visų pusių, įskaitant vidų.

*Tandoori prieskonių mišinį galite įsigyti specealizuotose parduotuvėse arba pasigaminti patys:

Prieskonių mišiniui reikės:

3 šaukštų malto kumino
2 šaukštai saldžiosios maltosios paprikos
1 ½ – 2 šaukštai granuliuoto česnako
1 šaukštas malto imbiero
2 šaukšteliai maltos kalendros
2 šaukšteliai malto kardamono

Įkaitinkite orkaitę iki 170°C ir kepkite vištieną orkaitės apačioje.

Kepkite maždaug 1 val 20 minučių.

Daržoves ir grybus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Paruoštas daržoves dėkite į skardą kartu su keletu skiltelių česnako. 

Pabarstykite druska, apšlaktykite aliejumi ir sudėkite rozmarino šakeles.

Daržoves kepkite apie 50 minučių. 

 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis