Kriaušių pyragas su graikiniais riešutais

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Kriaušių pyragas su graikiniais riešutais

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Sviestas
     130 g
  • Viso grūdo kvietiniai miltai
     75 g
  • Kukurūzų miltai
     75 g
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • Vanduo
     2.5 šaukštas (-ai)

Ingredientai įdarui:

  • Kriaušės
     2 vnt.
  • Grietinė
     400 g
  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Cukrus
     75 g
  • Vanilės ekstraktas arba cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Mėlynasis sūris
     175 g
  • Graikiniai riešutai
     50 g
  • Kukurūzų miltai
     2 šaukštas (-ai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite pagrindą. Sumaišykite miltus, cukrų ir druską.

Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir įpilkite vandens. Ingredientus greitai išmaišykite iki vientisos masės.

Pagrindo masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos dugno ir šonų. Padėkite formą į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinę, cukrų ir vanilės ekstraktą.

Išplakite kiaušinius ir suberkite kukurūzų miltus į juos. Sumaišykite kiaušinių plakinį su grietinės mase.

Susmulkinkite riešutus, skiltelėmis supjaustykite kriaušes.

Pirmiausia pabarstykite riešutus ant pyrago pagrindo, tada dėkite kriaušių skilteles.

Mėlynąjį pelėsinį sūrį susmulkinkite ir dėkite ant kriaušių.

Galiausiai užpilkite grietinės ir kiaušinių mišiniu. Viršų papuoškite kriaušių skiltelėmis.

Kepkite 180° C orkaitėje 45 minutes, kol pyragas sutvirtės ir nebekibs prie medinio pagaliuko.

Prieš patiekdami leiskite atvėsti bent 30 minučių.
Skanaus!

Panašūs receptai

Moliūgų vyniotinis

30min • Vidutinis