Jogurtinis pyragas su braškėmis

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Jogurtinis pyragas su braškėmis

Ingredientai

Pagrindas

  • Sausainiai
     360 g
  • Sviestas Rimi
     200 g

Braškių ir jogurto sluoksnis

  • Braškės
     400 g
  • Cukraus milteliai
     200 g
  • Kreminis sūris (kambario temperatūros)
     220 g
  • Graikiškas jogurtas
     560 g
  • Želatina
     30 g

Papuošimui

  • Braškės
     
  • Mėta
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite 22 cm torto formą, į ją įdėdami kepimo popierius.

Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių, supilkite lydytą sviestą ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą sudėkite į pyrago formą ir stipriai paspaudus išlyginkite.

Braškės susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės.

Į didelį dubenį suberkite kreminį sūrį ir cukraus pudrą ir sumaišykite mikseriu iki vientisos masės. Įmaišykite graikišką jogurtą. Tada supilkite braškių tyrę ir viską dar kartą išmaišykite. 

Želatiną užpiltikite vandeniu ir leisti išbrinkti 10 min. Tada ją ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir supilkite į grietinėlės masę. Gerai išmaišykite. 

Masę supilkite ant pyrago pagrindo ir palikite stingti šaldytuve, bent 3 val.

Papuoškite šviežiomis braškėmis ir mėtų lapeliais.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė