Eklerai

  • Gaminimas 1h 50min
  • Vidutinis
Eklerai

Ingredientai

Eklerams

  • vanduo
     235 ml
  • sviestas
     110 g
  • druska
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Miltai
     125 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.

Įdarui

  • Nuluptos pistacijos
     100 g
  • Airiškas grietinėlės likeris Bailey's
     100 ml
  • Geliniai maistiniai dažai DR.OETKER (žali)
     1 šaukštas (-ai)
  • Kreminis sūris
     225 g
  • Baltasis šokoladas
     90 g
  • Plakamoji grietinėlė
     230 ml

Glajui

  • Džiovintos avietės
     50 g
  • Baltas šokoladas
     175 g
  • Plakamoji grietinėlė
     120 ml

Papuošimui

  • Pistacijos
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode sumaišykite vandenį, sviestą ir druską.

Kaitinkite, kol sviestas išsilydys.

Suberkite miltus ir maišykite, kol masė taps viename gumule.

Nukelkite nuo kaitros ir šiek tiek atvėsinkite.

Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Kai tešla bus paruošta, supilkite ją į konditerinį maišelį, su žvaigždiniu antgaliu.

Ant kepimo popieriaus išspauskite 10 cm ilgio eklerus, tarp eklerų palikdami apie 3 cm laisvos vietos, kad jie galėtų laisvai kilti.

Kepkite eklerus 190 ° C temperatūroje, 30 minučių, kol jie tap auksinės rudos spalvos.

Svarbu! Kepant neatidarinėkite orkaitės durelių, kad eklerai nesubliukštų!

Kai eklerai iškeps, išjunkite orkaitę ir šiek tiek praverkite dureles, leiskite eklerams lėtai atvėsti.

Į trintuvą sudėkite pistacijas, likerį ir žalius dažus.

Viską sutrinkite iki vientisos masės.

Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir išplakite iki purumo.

Supilkite ištirpintą baltąjį šokoladą, pistacijų masę ir išplakite iki vientisos masės.

Supilkite grietinėlę ir vėl plakite, kol masė taps puri.

Kremą supilkite į konditerinį maišelį su žvaigždiniu antgaliu. 

Džiovintos avietės susmulkinkite į miltelius.

Į puodą sudėkite baltąjį šokoladą, grietinę ir troškinkite, kol šokoladas išsilydys.

Nukelkite nuo kaitros ir įmaišykite aviečių miltelius.

Leiskite glajui atvėsti.

Eklerus perpjaukite per pusę.

Ant perpjauto eklero užspauskite pistacijų kremą, ant viršaus uždėkite 3-4 šviežias avietes.

Ant viršutinės eklero dalies užspauskite šiek tiek grietinėlės, pamerkite į aviečių glajų ir dėkite apatinės dalies. 

Papuoškite pistacijomis.

Užbaigti eklerus laikykite šaldytuve.

Panašūs receptai

Matcha tiramisu

30min • Lengvas