Kopūstų sriuba su vištiena ir kokosų pienu

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Kopūstų sriuba su vištiena ir kokosų pienu

Ingredientai

Ingredientai:

  • kopūstas
     500 g
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • citrinos sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • malti česnakai
     1 šaukštelis (-iai)
  • raudonųjų aitriųjų paprikų pasta
     1 šaukštas (-ai)
  • ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • karis
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • maltas imbieras
     1 šaukštelis (-iai)
  • kokosų pienas
     400 ml
  • daržovių sultinys
     1 l
  • vištienos filė
     150 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • kalendros
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite didelį puodą su aliejumi, sudėkite  smulkiai sukapotus kopūstus ir truputį apkepkite. Užpilkite citrinos sulčių, pagardinkite pipirais. Kopūstus sudėkite į dubenį. 

Puode užvirkite sultinį su ciberžole, kariu, maltu imbieru, druska. Kai užvirs, sudėkite kopūstus, supjaustytus šiaudeliais, ir vištieną – plonomis juostelėmis. Sriubą retkarčiais pamaišykite. Virkite apie 10 min. 

 Supilkite kokosų pieną, sukrėskite aitriųjų paprikų pastą, įpilkite citrinos sulčių. Viską pamaišykite ir patroškinkite dar 5–10 min. 

 Sriubą papuoškite kapotomis kalendromis.
 

Altervatyva. Vištieną galite keisti krevetėmis. Veganams rekomenduojame vištieną pakeisti tofu – šis sūris patiekalui suteiks puikų skonį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė