Koldūnai su faršu ir imbieru

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Koldūnai su faršu ir imbieru

Ingredientai

Įdaras

  • kininio kopūsto lapas
      3 lapai kininių kopūstų
  • kiaulienos arba jautienos faršas
     500 g
  • smulkinti svogūno laiškai
     85 g
  • smulkinti imbierai
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • sojos
     1 šaukštas (-ai)
  • keli lašeliai sezamų aliejaus
      keli lašeliai sezamų aliejaus
  • bulvių miltai
     1 šaukštas (-ai)

Koldūnų tešla

  • karštas ar šiltas vanduo
     300 ml
  • kvietiniai miltai
     365 g
  • rapsų aliejus (kepimui)
     2 šaukštas (-ai)

Padažas mirkymui

  • sojų padažas
     4 šaukštas (-ai)
  • cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • ryžių actas
     4 šaukštas (-ai)
  • tarkuotas šviežias imbieras
     2 šaukštelis (-iai)
  • smulkinta česnako skiltelė
     1 skiltelė (-ės)
  • sezamų aliejus
     2 šaukštelis (-iai)
  • smulkinta aitrioji paprika
      viena smulkinta aitrioji paprika

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 35 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jei dar neragavote, būtinai išbandykite šį koldūnų su faršu ir imbierais receptą. Mažučiai delikatūs azijietiški virtiniai su fantastiško skonio faršu. Ypatingas ir puikus patiekalas šventinei progai!
Įdaras: virkite kininį kopūstą 2–3 minutes. Nuskalaukite šaltu vandeniu ir nusunkite vandenį. Supjaustykite smulkiais gabaliukais.
Sumaišykite kininius kopūstus su faršu, svogūnų laiškais, imbierais, druska, cukrumi, soja, sezamų aliejumi ir bulvių miltais. Palaikykite šaldytuve 30 min.
Koldūnų tešla: sumaišykite karštą ar šiltą vandenį ir miltus. Iškočiokite tešlą, išspauskite apskritimus, pvz., puodeliu. Uždėkite įdaro. Sulenkite ir užspauskite kraštus, kad koldūnas būtų sandarus.
Kepkite koldūnus aliejuje apie 1 minutę, apie cm užpilkite vandens, kad uždengtų dugną. Virkite uždengę dangčiu, kol nebeliks vandens, 5–6 min.
Padažas mirkymui: sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir maišykite tol, kol ištirps cukrus. Pagardinkite smulkiai pjaustyta aitriąja paprika ir patiekite padažą prie koldūnų.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė