Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Klasikinė lazanija turbūt niekada nenusibosta. Pagal šį receptą pagaminsite puikią minkštos ir nuostabios konsistencijos bei pavyzdinio skonio lazaniją. Parmezano sūris ant sriubos – paskutinis štrichas!
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C
Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką. Pakepinkite faršą, svogūną ir česnaką aliejuje keptuvėje. Supilkite pomidorų pastą ir pakepinkite kartu su faršu. Pagardinkite čiobreliais ir rozmarinais. Įdėkite smulkintus pomidorus ir sultinio kubelį, virkite apie 10 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
Padažas: ištirpinkite maistinius riebalus ir įmaišykite miltų. Maišydami atskieskite miltais. Virkite padažą apie 5 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sluoksniuokite padažą, lazanijos lakštus ir mėsos faršą orkaitei tinkamoje formoje. Užbaikite padažu ir sūriu.