Klasikinė lazanija

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Klasikinė lazanija

Ingredientai

Pagrindinis patiekalas

  • geltonieji svogūnai
     2 vnt.
  • česnako skiltelės
     2 skiltelė (-ės)
  • jautienos faršas
     500 g
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • pomidorų pasta
     4 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • rozmarinai
     1 šaukštelis (-iai)
  • smulkinti pomidorai
     500 g
  • mėsos sultinio kubelis
      1 mėsos sultinio kubelis
  • druska
      pagal skonį
  • lazanijos lakštai
      9 lazanijos lakštai
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Padažas

  • maistiniai riebalai
     6 šaukštas (-ai)
  • kvietiniai miltai
     6 šaukštas (-ai)
  • pienas
     1 l
  • druska
      pagal skonį
  • tarkuotas parmezano sūris
     170 g
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Serviravimui

  • salotos
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Klasikinė lazanija turbūt niekada nenusibosta. Pagal šį receptą pagaminsite puikią minkštos ir nuostabios konsistencijos bei pavyzdinio skonio lazaniją. Parmezano sūris ant sriubos – paskutinis štrichas!
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C
Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką. Pakepinkite faršą, svogūną ir česnaką aliejuje keptuvėje. Supilkite pomidorų pastą ir pakepinkite kartu su faršu. Pagardinkite čiobreliais ir rozmarinais. Įdėkite smulkintus pomidorus ir sultinio kubelį, virkite apie 10 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
Padažas: ištirpinkite maistinius riebalus ir įmaišykite miltų. Maišydami atskieskite miltais. Virkite padažą apie 5 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sluoksniuokite padažą, lazanijos lakštus ir mėsos faršą orkaitei tinkamoje formoje. Užbaikite padažu ir sūriu.
Įdėkite į orkaitės vidurį ir kepkite apie 40 min.
Serviravimui: patiekite lazaniją su salotomis.

Panašūs receptai