Kiniškas kiaulienos troškinys su apelsinais ir spanguolėmis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Kiniškas kiaulienos troškinys su apelsinais ir spanguolėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiauliena
     450 g
  • sezamų aliejus
     1.5 šaukštas (-ai)
  • apelsinai
     2 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     5 skiltelė (-ės)
  • vištienos sultinys
     300 ml
  • rudasis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • obuolių actas
     1 šaukštas (-ai)
  • „Sambal oelek“ padažas
     2 šaukštelis (-iai)
  • spanguolės
     60 g
  • virti ryžiai
     600 g
  • svogūnų laiškai
     10 g
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Nulupkite ir supjaustykite apelsiną. 

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi. Kiaulieną pagardinkite druska ir dėkite kepti. Kepkite iš abiejų pusių po 5 min. Svogūną supjaustykite kubeliais ir dėkite kepti į gilią keptuvę su kiauliena. Pakepkite 2 min. Suberkite susmulkintą česnaką, pamaišydami kepkite apie 1 min. Sudėkite supjaustytą apelsiną, supilkite vištienos sultinį, sojų padažą, obuolių actą, „Sambal oelek“ padažą, suberkite rudąjį cukrų. Viską išmaišykite. Keptuvę uždenkite ir dėkite į orkaitę. Troškinkite 1 valandą. Į troškinį suberkite spanguoles, išmaišykite ir dar patroškinkite apie 10 min.

 Troškinį patiekite su karštais ryžiais. Patiekalą papuoškite sukapotais svogūnų laiškais.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Plovas su kiauliena

1h 10min • Vidutinis