Kiaulienos sprandinės iešmeliai su aštriomis salotomis ir chimichurri sviestu

  • Gaminimas 9h
  • Sudėtingas
Kiaulienos sprandinės iešmeliai su aštriomis salotomis ir  chimichurri sviestu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Supjaustyta sprandinė be kaulo
     800 g
  • Aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Maltas kuminas
     1 šaukštas (-ai)
  • Kalendra
     1 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Raudonėliai
     1 šaukštas (-ai)
  • Aitriosios paprikos
     1 šaukštelis (-iai)
  • Garstyčių milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Obuolių actas (pagal norą)
     1 šaukštas (-ai)
  • Pipirai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kukurūzų burbuoliai „Rimi Grill“
     40 g
  • Druska
      pagal skonį

Ingredientai chimichurri sviestui:

  • Sviestas
     100 g
  • Petražolės
     10 g
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Žali svogūno laiškai
     2 vnt.
  • Raudonojo vyno actas
     20 ml
  • Alyvuogių aliejus
     50 ml
  • Čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Aitriųjų paprikų milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Druska
      žiupsnelis

Ingredientai aštrioms agurkų salotoms:

  • Agurkai
     6 vnt.
  • Raudonoji aitrioji paprika
     1 vnt.
  • Obuolių actas
     2 šaukštas (-ai)
  • Cukrus arba medus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Metų lapeliai
     10 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kiaulienos sprandinės pjausnius supjaustykite į 3 juosteles. Dubenyje sumaišykite marinatui skirtus prieskonius, išskyrus druską. Jais įtrinkite mėsą ir palikite pasimarinuoti 8–12 valandų. Pjausnius suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grilio iš abiejų pusių po 5–7 minutes. Iškeptą mėsą pagardinkite druska. 

Pasigaminkite Chimichurri sviestą. Į virtuvinį kombainą sudėkite sukapotas petražoles, česnako skilteles, susmulkintus svogūnų laiškus, supilkite raudonojo vyno actą, aliejų, suberkite čiobrelius, aitriųjų paprikų miltelius ir druską. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su trintomis žolelėmis. Sukrėskite į maistinę plėvelę, susukite, suriškite plėvelės galus ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų. Sviestą galima paruošti iš vakaro. Sviestą galite laikyti šaldiklyje iki 1 mėnesio.

Pasiruoškite aštrias agurkų salotas. Agurkus nuplaukite, su daržovių skutikliu arba specialia tarka supjaustykite išilgai, plonomis juostelėmis. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, susmulkinkite ir suberkite ant agurkų. Dubenyje sumaišykite obuolių actą su cukrumi, užpilkite ant salotų. Viską išmaišykite. 

 Kiaulienos sprandinės iešmelius patiekite su aštriomis agurkų salotomis ir Chimichurri sviestu, keptais ant grilio kukurūzais.

Panašūs receptai