Kiaulienos nugarinė su vyšnių ir aitriosios paprikos padažu

  • Gaminimas 2h 40min
  • Vidutinis
Kiaulienos nugarinė su vyšnių ir aitriosios paprikos padažu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė be kaulo
     2 kg
  • Gazuotas mineralinis vandens
     1 l
  • Citrina
     0.25 vnt.
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Provanso žolelių mišinys
     2 šaukštas (-ai)
  • Rozmarinas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Čiobrelis
     1
  • Aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
     120 g

Ingredientai padažui:

  • Vyšnių uogienė
     250 g
  • Raudonas sausas vynas
     125 g
  • Garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • Raudonoji aitrioji paprika
     2 vnt.

Ingredientai garnyrui:

  • Bulvės
     1 kg
  • Grietinė
     3 šaukštas (-ai)
  • Garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • Svogūno laiškai
     2 vnt.
  • Šparaginės pupelės
     1 pakuotė (-ės)
  • Šoninė
     50 g
  • Alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Citrina
     1 skiltelė (-ės)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
     1 pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vandenį pasūdykite ir į jį pamerkite mėsos gabalą. Indą uždarykite ir padėkite šaltai 1–2  valandoms. Nupilkite skystį per sietelį. Česnaką nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su prieskoniais ir citrinos sultimis. Mėsą įtrinkite paruoštu marinatu ir palikite šaltai per naktį.

Mėsą aptepkite aliejumi, dėkite kepti ant grilio didelės kaitros apie 8–12 minučių. Dangčiu uždenkite grilį. Grilio kaitra turi būti vidutinė. Kiaulienos nugarinę kepkite apie 30 minučių. Kas 8–10 minučių pavartykite.

Kol marinuosis mėsa, paruoškite padažą. Padažui skirtus produktus sumaišykite puode ir užvirkite, pavirkite 5 minutes ir atvėsinkite.

Bulves išvirkite, perpjaukite per pusę, apkepkite ant grotelių. Prie bulvių pasigaminkite padažą. Dubenyje sumaišykite garstyčias, grietinę, pabarstykite susmulkintų svogūno laiškų.

Prie kepsnio patiekite šparaginių pupelių su šonine. Šparagines pupeles apvirkite vandenyje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, užberkite pipirų. Šoninę apkepkite ant keptuvės arba ant grotelių. Šoninę atvėsinkite, pasmulkinkite ir išdėliokite ant virtų pupelių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė