Kiaulienos išpjova, marinuota česnakų ir pasukų marinatu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Kiaulienos išpjova, marinuota česnakų ir pasukų marinatu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kiaulienos išpjova
     1 kg
  • Liesos pasukos
     500 ml
  • Medus
     2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 šaukštas (-ai)
  • Aštrus padažas Sambal Oelek
     2 šaukštelis (-iai)
  • Česnakas
     1 vnt.

Ingredientai ridikėlių garnyrui:

  • Ridikėliai
     500 g
  • Aliejus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Šviežios petražolės
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Švieži bazilikai
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Laiškiniai česnakai
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Pipirai
     1 žiupsnelis
  • Sviestas
     1 šaukštas (-ai)

Ingredientai bulvių garnyrui:

  • Mažos bulvytės
     500 g
  • Aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite kiaulienos išpjovą: pašalinkite gyslas ir plėveles.

Paruoškite marinatą: sumaišykite pasukas, medų, alyvuogių aliejų, druską, aštrų padažą, susmulkintus česnakus. Panardinkite kiaulienos išpjovą į marinatą. Mėsą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve per naktį arba mažiausiai 8 valandas.
 

Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Tada ant grotelių dėkite mėsą ir kepkite pavartydami 15–20 minučių.

Pastaba: Jeigu norite, kad mėsa iškeptu greičiau, prieš dėdami ją ant grotelių, išpjovą perpjaukite išilgai perpus.

Iškeptą mėsą uždenkite folija ir leiskite jai pastovėti šiltai. Paruoškite garnyrą.

Kartu su mėsa galite kepti ir ridikėlius. Ridikėlius sumaišykite su aliejumi, česnakais, druska ir pipirais. Sudėkite ridikėlius ant grotelių. Kepkite 15 minučių vartydami, kol ridikėliai suminkštės. Sudėkite ridikėlius į dubenėlį, pabarstykite sukapotomis žolelėmis, įdėkite sviesto ir viską gerai išmaišykite.
 

Bulves apvirkite pasūdytame vandenyje 15 minučių. Nukoškite ir leiskite atvėsti. Perpjaukite per pusę, įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir čiobrelių. Išmaišykite. Apkepkite ant grilio apie 5 minutes.
 

Kiaulienos išpjovą patiekite su ridikėliais ir bulvėmis. Mėsą galite paskaninti mėgstamu padažu.

Panašūs receptai

Plovas su kiauliena

1h 10min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė