Kiaulienos išpjova, marinuota česnakų ir pasukų marinatu

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kiaulienos išpjova
     1 kg
  • Liesos pasukos
     500 ml
  • Medus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Aštrus padažas Sambal Olek
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Česnakas
     1 vnt.

Ingredientai ridikėlių garnyrui:

  • Ridikėliai
     500 g
  • Aliejus
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • Šviežios petražolės
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • Švieži bazilikai
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • Laiškiniai česnakai
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Druska
     1 žiupsnelis (-iai)
  • Pipirai
     1 žiupsnelis (-iai)
  • Sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)

Ingredientai bulvių garnyrui:

  • Mažos bulvytės
     500 g
  • Augalinis aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Čiobreliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 žiupsnelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite kiaulienos išpjovą: pašalinkite gyslas ir plėveles.

Paruoškite marinatą: sumaišykite pasukas, medų, alyvuogių aliejų, druską, aštrų padažą, susmulkintus česnakus. Panardinkite kiaulienos išpjovą į marinatą. Mėsą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve per naktį arba mažiausiai 8 valandas.
 

Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Tada ant grotelių dėkite mėsą ir kepkite pavartydami 15–20 minučių.

Pastaba: Jeigu norite, kad mėsa iškeptu greičiau, prieš dėdami ją ant grotelių, išpjovą perpjaukite išilgai perpus.

Iškeptą mėsą uždenkite folija ir leiskite jai pastovėti šiltai. Paruoškite garnyrą.

Kartu su mėsa galite kepti ir ridikėlius. Ridikėlius sumaišykite su aliejumi, česnakais, druska ir pipirais. Sudėkite ridikėlius ant grotelių. Kepkite 15 minučių vartydami, kol ridikėliai suminkštės. Sudėkite ridikėlius į dubenėlį, pabarstykite sukapotomis žolelėmis, įdėkite sviesto ir viską gerai išmaišykite.
 

Bulves apvirkite pasūdytame vandenyje 15 minučių. Nukoškite ir leiskite atvėsti. Perpjaukite per pusę, įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir čiobrelių. Išmaišykite. Apkepkite ant grilio apie 5 minutes.
 

Kiaulienos išpjovą patiekite su ridikėliais ir bulvėmis. Mėsą galite paskaninti mėgstamu padažu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.