JŪSŲ ŽODIS – PASKUTINIS

Rūpinamės šviežumu kasdien kiekviename žingsnyje, jog jūs gautumėte tik šviežius ir kokybiškus vaisius ir daržoves. Tačiau jūsų žodis – paskutinis. Jei suabejosite šviežumu – grąžinsime pinigus.

Kviečiame susipažinti, kokį kelią nukeliauja vaisiai ir daržovės, jog pasiektų jūsų stalą.

Iki parduotuvės

Dar iki parduotuvės lentynos vaisiai ir daržovės griežtai patikrinami.

Parduotuvėje

Parduotuvėje nuolat prižiūrimi, papildomi ir perrenkami.

Namuose

Dalinamės patarimais, kaip jums, parsinešus gardų vaisių ar daržovę, ją kuo ilgiau išlaikyti šviežią.

Koks kelias

IKI PARDUOTUVĖS?

Įvairus asortimentas

Atsižvelgdami į pirkėjų lūkesčius, ieškome įvairaus vaisių, daržovių ir uogų asortimento bei deramės dėl geriausių kainų.

Aukščiausia klasė

Rinkdamiesi produkciją daugiausiai dėmesio skiriame ekstra ir pirmos klasės vaisiams ir daržovėms. Šie vaisiai ir daržovės yra aukščiausios kokybės.

Tvarūs ūkiai

Siekiame, kad kuo daugiau vaisių ir daržovių atkeliautų tik iš tvarių ūkių ir augintojų, galinčių užtikrinti šviežiausią ir kokybiškiausią produkciją Lietuvoje. Patys asmeniškai palaikome glaudų ryšį su vietos ūkiais ir rengiame savo darbuotojams ekskursijas į auginimo vietas.

Draugiška aplinkai

Siekiame, kad kuo daugiau vaisių ir daržovių pakuočių būtų pagamintos tik iš aukštos kokybės ir draugiškų aplinkai medžiagų.

Šviežumo užtikrinimas

Šviežumą tikriname jau sandėlyje, kad parduotuvėje vaisių ir daržovių nebereikėtų perkrauti, judinti ir jie išliktų švieži ilgiau.

Mūsų lentynas pasiekia tik kokybės kontrolės patikrinti vaisiai ir daržovės. 

Didžiąją dalį vaisių ir daržovių rūšių sandėlyje perpjauname ir taip patikriname ar jie nėra pažeisti, sugedę, ar neturi pašalinio kvapo bei perteklinės išorinės drėgmės, ar nėra pažeisti kenkėjų. Tačiau svarbu patikrinti ne tik išvaizdą, bet ir skonio bei sultingumo savybes.

Kaip vertinamas saldumas?

Kivių, vynuogių, persikų, nektarinų, melionų bei arbūzų saldumas matuojamas pagal cukringumą. Pamatavę, kiek vaisius turi cukraus, žinome ar jis pakankamai saldus. Todėl galima sakyti, kad arbūzų Jums belsti nebereikės. 

O kaip žinoti ar sunokę bananai?

Sandėlyje tikriname bananų žievės spalvą, pagal tam tikrą spalvų skalę. Tačiau tikrinama ne tik bananų žievės spalva bet ir temperatūra, jog žinotume ar bananai buvo transportuojami tinkamoje temperatūroje, kuri užtikrina jų tinkamą sunokimą. Tam pasitelkiami lazeriniai bei adatiniai termometrai.

O kaip su vaisiais, iš kurių spaudžiamos sultys?

Citrusiniams vaisiams atliekami sultingumo testai. Spaudžiame citrinas, apelsinus, mandarinus ir tikriname, ar iš jų galima išspausti nustatytą kiekį sulčių.

Nesandėliuojame vaisių ir daržovių, taip sutrumpindami jų kelią nuo ūkio iki parduotuvės lentynos. Taip užtikriname, kad daugelis vaisių ir daržovių parduotuvėse atsirastų praėjus vos 2 paroms nuo nuskynimo ar derliaus nuėmimo ar gavimo.

Kaip rūpinamės?

PARDUOTUVĖJE?

Atsižvelgdami į sezoniškumą, didiname vienos ar kitos prekės asortimentą. Pavyzdžiui, kai ateina melionų metas, pas mus vienu metu jų rasite net iki 7 rūšių!

Nekrauname su kaupu

Nors šviežios produkcijos turime daug, parduotuvėse nekrauname vaisių ir daržovių su kaupu, kad vaisiai ir daržovės nepatirtų pažeidimų ir išlaikytų šviežumą.

Originaliose dėžėse

Stengiamės kuo daugiau vaisių ir daržovių palikti originaliose dėžėse, jog kuo mažiau juos liestume. Su kiekvienu papildomu prisilietimu, trumpintume jų šviežumo laiką.

Suderintas išdėstymas

Vaisius ir daržoves išdėstome sumaniai. Atsižvelgiama į vaisių ir daržovių suderinamumą taip, kad nokstantys vaisiai ar daržovės nepažeistų šalia esančių. Pavyzdžiui, gūžinė (Iceberg) salota yra labai jautri šalia esančiam pomidorui, todėl pas mus jų padėtų šalia nepastebėsite. Taip sudarome palankiausias sąlygas daržovėms ir vaisiams kuo ilgiau išlikti šviežiems.

Dažnas papildymas

Didžiosios „Rimi“ parduotuvės vaisių ir daržovių papildymą gauna net 6 kartus per savaitę. 

Tvarumo ir perdirbimo kultūra

Puoselėjame tvarumo ir perdirbimo kultūrą. Užsakome ir išdaliname vaisius ir daržoves po parduotuves tik pagal poreikį ir prognozuojamus pardavimus, taip sumažindami susidarantį likutį iki minimalaus. Vaisiai ir daržovės, nebetinkami pardavimui, iškeliauja į įvairius ūkius ir gamtininkų būrelius, kurie maitina gyvūnus ar į įmones, kurios perdirba vaisius ir daržoves į biodujas.

Mokymai darbuotojams

Darbuotojams rengiame nuolatinius mokymus, jog turėdami pakankamai žinių, jie galėtų tinkamai pasirūpinti vaisių ir daržovių kokybe.

Ką daryti

NAMUOSE?

Dalinamės patarimais, kaip jums, parsinešus gardų vaisių ar daržovę, ją kuo ilgiau išlaikyti šviežią, kur geriausia laikyti ir kaip gaminti.

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.