Kiaulienos troškinys su grybais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Kiaulienos troškinys su grybais

Ingredientai

  • Kiaulienos filė arba kiaulienos nugarinė
     500 g
  • Sviestas RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Pievagrybiai RIMI
     250 g
  • Pomidorų pasta
     2 šaukštas (-ai)
  • Vištienos skonio sultinio kubeliai RIMI
     1 vnt.
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     300 ml
  • Pienas RIMI
     200 ml
  • Šviesusis sojų padažas RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Dižono garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • Kukurūzų krakmolas
     1 šaukštas (-ai)

Patiekimui

  • Salotos
     
  • Ryžiai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kiaulieną supjaustykite juostelėmis ir apkepinkite su puse sviesto, pagardinkite druska ir pipirais. Atidėkite į šalį.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Pievagrybius nuvalykite ir susmulkinkite. Svogūnus ir pievagrybius pakepinkite dideliame puode svieste. Pabaigoje įpilkite pomidorų tyrės ir maišydami palikite minutę paruduoti.
Sutrupinkite sultinio kubelį ir įmaišykite grietinėlę bei pieną, leiskite užvirti. Pagardinkite soja ir garstyčiomis, druska ir pipirais. Kukurūzų krakmolą įmaišykite į šiek tiek vandens ir supilkite į padažą. Mėsą sudėkite į padažą ir leiskite sušilti.
Patiekite su ryžiais arba virtomis bulvėmis ir salotomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Smashed Tacos Burgeris

20min • Lengvas