Takai su lėtai troškinta mente
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis

Ingredientai
Prieskonių mišinys
-
Malta aitrioji rūkyta paprika5 g
-
Aitrieji pipirai ANCHO15 g
-
Geltonasis svogūnas1 vnt.
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Aliejus0.5 šaukštas (-ai)
-
Malti gvazdikėliai2 šaukštelis (-iai)
-
Raudonėliai KOTANYI1 šaukštelis (-iai)
-
Rūkyta paprika (malta)0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kuminas1 šaukštelis (-iai)
-
Raudonojo vyno actas50 ml
-
Vanduo100 ml
Troškinys
-
Kiaulienos mentė be kaulo1 kg
-
Druskapagal skonį
-
Cinamono lazdelė1 vnt.
-
Laurų lapai2 vnt.
-
Daržovių sultinio kubelis1
-
Vanduo100 ml
-
Mini tortilijos16 vnt.
-
Tarkuotas sūris150 g
Patiekti su
-
Raudonasis svogūnaskapotas, pagal skonį
-
Fasuota kalendrapagal skonį
-
Žaliosios citrinos skiltelėspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Takai su lėtai troškinta mente, kitaip dar vadinami Birria Tacos. Patiekite su žaliosios citrinos griežinėliais ir kalendra.
Prieskonių mišinys. Jei naudojate nesmulkintus džiovintus pipirus: Užvirinkite vandenį nedideliame puode (aitriosioms paprikoms pamirkyti). Nukelkite puodą nuo ugnies ir aitriąsias paprikas 10 minučių mirkykite vandenyje.
Nulupkite ir sukapokite svogūną ir česnaką. Puode aliejuje apkepinkite susmulkintą svogūną, sumažinkite ugnį ir įmaišykite prieskonius. Kepinkite juos keletą minučių. Nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite actą bei vandenį.
Nupjaukite išmirkytos aitriosios paprikos stiebą, padalykite ir išskobkite sėklas. Sumaišykite aitriąsias paprikas (be stiebo ir sėklų) su svogūnų mišiniu iki vientisos kreminės masės.
Troškinys: Mėsą supjaustykite 5 × 5 cm dydžio gabalėliais ir pagardinkite druska. Sudėkite mėsą į puodą, taip pat sudėkite aitriųjų paprikų ir svogūnų mišinį, cinamono lazdelę, laurų lapus, trupintus sultinio kubelius ir vandenį. Troškinkite uždengę dangtį apie 4 valandas arba tol, kol mėsa visiškai suminkštės.
Mėsą susmulkinkite su šakute.
Pamerkite tortiliją į aitriųjų paprikų troškinį ir nukratykite padažo perteklių. Įdėkite tortiliją į keptuvę ir pirmiausia apkepkite iš vienos pusės. Apverskite tortiliją, pabarstykite šiek tiek sūrio ir kepkite iš kitos pusės. Tą patį padarykite su likusiomis tortilijomis.