Šventinis mėsos pyragas

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Šventinis mėsos pyragas

Ingredientai

  • Atšaldyta smulkinta jautiena
     500 g
  • Tešla picai
     400 g
  • Alyvuogių aliejus RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Lietuviški svogūnai
     1 vnt.
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     1.5 šaukštas (-ai)
  • Natūralus jautienos sultinys SUKČIUS
     150 ml
  • Razinos Rimi
     100 g
  • Vorčesterio padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • Šviesusis sojų padažas RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
      Pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Vištų kiaušiniai RIMI
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką.

Sudėkite mėsą.

Įpilkite vorčesterio ir sojos padažų pagal skonį.

Kai mėsa iškeps, suberkite miltus ir supilkite sultinį.

Šiek tiek pakepinkite ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.

Picos tešlą padalinkite per pusę ir vieną dalį dėkite ant kepimo formos pagrindo.

Ant viršaus dėkite paruoštą mėsą. 

Picos tešlos kraštus aptepkite plaktu kiaušiniu ir ant viršaus uždėkite antrą picos tešlos sluoksnį.

Viršutiniame tešlos sluoksnyje padarykite skylutes ir taip pat patepkite kiaušiniu.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 minučių, priklausomai nuo pasirinkto patiekalo dydžio.

Išėmus iš orkaitės, prieš patiekiant leiskite pyragui pailsėti bent 10 minučių.

Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė