Kalakutienos kepsniai su žirneliais ir morkomis

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Kalakutienos kepsniai su žirneliais ir morkomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kalakuto filė pjausniai
     2 vnt.
  • garstyčios
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • medus
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • morka
     1 vnt.
  • jauni žirneliai
     100 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Dubenyje sumaišykite medų ir garstyčias. Kalakutienos pjausnius ištepkite iš abiejų pusių medaus ir garstyčių marinatu. Palikite mėsą marinuotis šaltai apie 30 minučių. 

Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite lazdelėmis. 

Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite kalakutienos pjausnius ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 5–7 minutes. Morkas ir žirnelius virkite arba garinkite. Svarbu, kad morkos ir žirneliai suminkštėtų, tačiau liktų traškūs. Daržoves pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas