Kakavinis varškės pyragas su uogomis

  • Gaminimas 2h 10min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Tešla

  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     1 vnt.
  • Sviestas RIMI
     200 g
  • Cukrus RIMI
     180 g
  • Kakavos milteliai RIMI
     3 šaukštas (-ai)
  • Kvietiniai miltai RIMI
     300 g
  • Kepimo milteliai I LOVE ECO
     1 šaukštelis (-iai)

Įdaras

  • Varškė
     500 g
  • Grietinė RIMI
     180 g
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     4 vnt.
  • Kukurūzų krakmolas
     60 g
  • Greitai užšaldytos šilauogės RIMI
      Pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vasario 16 proga, kartu su Goda Juknaite norėjome sukurti receptą, kuris primintų namus. Turbūt daugelis iš jūsų prisimena šį jaukaus ir šilto recepto skonį, mane šis pyragas sugrąžina namo, kad ir kur bebūčiau. Tęskime tradicijas ir pasidalinkime su artimaisiais gardžiu pyrago kąsneliu, praskaidrinkime savo kasdienybę! 💛💚❤️

Startuojame su tešlos gamyba, kadangi ją reikės užšaldyti! Ištirpiname sviestą, leidžiame jam keletą minučių pravėsti, o tuomet į jį įmušame kiaušini ir beriame cukrų.
Masę gerai išplakame, kol cukrus ištirpsta.
Debenyje pilame sausus ingredietus - kakavą, miltus, kepimo miltelius, juos sumaišome.
Sviesto bazę pilame į miltų miksą ir viską gerai išmaišome, perkeliame ant miltuoto paviršiaus ir išminkome.
Gautą tešlą padaliname į dvi dalis ir bent valandai dedame į šaldymo kamerą.
Tuo tarpu kol tešla šąla, pasigaminkime įdarą. Ranka arba virtuviniu kombainu sutriname varškę kartu su grietine iki vientisos masės.
Tuomet atsargiai įmaišome kukurūzų krakmolą, stebime, kad neliktų gumulėlių.
Atskirame dubenyje gerai išplakame kiaušinius ir cukrų. Plakame kol masė pašviesėja ir padvigubėja.
Gautą kiaušinių plakinį atsargiai įmaišome į varškės masę, beriame uogas ir išmaišome.
Šaldytos tešlos gabalėlį tarkuojame tiesiai į kepimo indą, naudojau 23cm skermens indą.
Dirbti turime greitai, kadangi nenorime jog tešla suminkštėtų. Ant tarkuotos tešlos pilame varškės masę, užbaigiame užtarkuodami antru kakavos tešlos gabalėliu.
Kepame 45-50min 180C, arba kol pyragas sutvirtės, o įsmeigus krapštuką - tešla nebelips.
Ragaujame iškart, tačiau atšalęs jis dar skanesnis! Skanaus! ♥️♥️♥️

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Sūrūs varškėčiai

15min • Lengvas

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas