Jautienos troškinys su chalapos paprikomis

  • Gaminimas 2h
  • Lengvas
Jautienos troškinys su chalapos paprikomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • jautiena
     1 kg
  • baltieji svogūnai
     2 vnt.
  • česnakas
     8 skiltelė (-ės)
  • morkos
     500 g
  • Chalapos paprikos
     3 vnt.
  • žalioji citrina
     0.5 vnt.
  • malti gvazdikėliai
     1 žiupsnelis
  • sultinys
     6 stiklinė (-ės)
  • slyviniai pomidorai
     6 vnt.
  • kalendros
     20 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • valgomieji batatai (košės pateikimui)
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Įkaitinkite didelę gilią keptuvę arba troškintuvą su aliejumi. Jautieną pagardinkite druska ir pipirais. Pusę mėsos dėkite į keptuvę ir apkepkite apie 10 min. Išimkite iš keptuvės į lėkštę ir dėkite kitą pusę jautienos į keptuvę. Apkepkite. 

 Sudėkite visą mėsą atgal į keptuvę, suberkite susmulkintus svogūnus, česnakus, morkas, supilkite citrinos sultis, sultinį ir užvirkite. Sudėkite pomidorus, gvazdikėlius, supjaustytas Chalapos paprikas. Uždenkite keptuvę, sumažinkite kaitrą ir troškinkite mėsą apie 1 valandą. Sudėkite kapotas kalendras.

 Valgomuosius batatus nuplaukite, perpjaukite per pusę.  Batatus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite 40–45 min. Nuo valgomųjų batatų pašalinkite odelę ir sutrinkite iki vientisos masės. 

Troškinį patiekite su valgomųjų batatų koše.
 

Panašūs receptai

Šaltibarščiai

30min • Lengvas

Arančini

1h • Vidutinis

Makaronų apkepas

20min • Lengvas

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis