Jautienos mėsainiai

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Jautienos mėsainiai

Ingredientai

  • jautienos maltiniai
     200 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • čederio sūris
     2 vnt.
  • mėsainių bandelės
     2 vnt.
  • pomidoras
     1 vnt.
  • salotos
      keletas lapų
  • marinuoti agurkai
     50 g
  • kečupas
     1 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • majonezas
     1 šaukštas (-ai)
  • gražgarstės
     1 sauja (-os)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Brandintos jautienos maltinius patepkite aliejumi ir kepkite ant grotelių po 4–8 minutes iš abiejų pusių. Baigdami kepti mėsainį, uždėkite čederio sūrio riekelę ir palaukite, kol sūris pradės lydytis.
Bandeles paskrudinkite ant kaitros.
Garstyčias sumaišykite su majonezu ir mišiniu aptepkite skrudintas bandelių puseles. Ant bandelės vienos puselės dėkite salotų lapus, gražgarsčių, iškeptą maltinį su sūriu, marinuotą agurką, griežinėlį po-midoro ir keptą kiaušinį. Uždėkite kitą bandelės pusę.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė