Jautienos maltinis „Naked“

  • Gaminimas 1h
  • Sudėtingas
Jautienos maltinis „Naked“

Ingredientai

Patiekalui reikės:

  • Sausai brandintos jautienos maltinukai
     400 g
  • ,,Portobello" grybai
     4 vnt.
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Citrina
     1 gabalėlis (-iai)
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Majonezas
     4 šaukštas (-ai)
  • Rūkytos paprikos milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Citrinų sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • Gražgarstės
     20 vnt.
  • Pomidorai
     3 vnt.
  • Raudonasis svogūnas
     1 vnt.

Keptų paprikų irbazilikų padažui reikės:

  • Saldžiosios paprikos
     2 vnt.
  • Trinti konservuoti pomidorai
     250 g
  • Aitriosios paprikos prieskoniai
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Bazilikas
     3 vnt.

Garnyrui:

  • Saldžiosios bulvės
     2 vnt.
  • Bulvės
     2 vnt.
  • Aliejus gruzdinimui
      stiklinė (-ės)
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite keptų paprikų ir bazilikų padažą. Paprikas apkepkite ant grilio iki juodumo. Sudėkite jas į plastikinį maišelį ir palaikykite 5 min. Tada jas išimkite iš maišelio, nulupkite apskrudusią odelę ir perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. Paprikas
supjaustykite kubeliais, sumaišykite su konservuotais pomidorais ir smulkintais bazilikais. Pavirkite paprikas su pomidorais 2–3 min. Padažą pagardinkite aitriosios paprikos prieskoniais, druska ir pipirais.

Pasigaminkite garnyrą. Puode įkaitinkite aliejų. Bulves švariai nuplaukite ir supjaustykite labai plonais, popieriaus plonumo griežinėliais. Kiekvieną bulvės griežinėlį nuplaukite vandeniu ir labai gerai nusausinę dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai
apskrus.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.

Į įkaitintą grilio keptuvę dėkite jautienos maltiniukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių po 5 min. Kai iškeps, išimkite juos iš keptuvės ir dėkite portobello grybus, apkepkite iš abiejų pusių po 5 min. Portobello grybus galite kepti 180 0C temperatūros orkaitėje 10
min.

Dubenyje sumaišykite majonezą su citrinų sultimis ir rūkytos paprikos prieskoniais.

Ant portobello grybų dėkite rūkytos paprikos majonezą, gražgarstes, maltinukus, keptų paprikų ir bazilikų padažą, svogūnus. Mėsainį patiekite su bulvių traškučiais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas