Jautienos ir šakniavaisių troškinys

  • Gaminimas 2h 40min
  • Vidutinis
Jautienos ir šakniavaisių troškinys

Ingredientai

  • Jautienos kumpis
     700 g
  • Vynuogių sėklų aliejus RIMI rafinuotas
     40 ml
  • Morkos
     3 vnt.
  • Salierų stiebai
     4 vnt.
  • Ropė
     1 vnt.
  • Porai
     1 vnt.
  • Česnakai
     6 skiltelė (-ės)
  • Čiobreliai
      5 šakelės
  • Rozmarinas
      3 šakelės
  • Kvapieji pipirai
      Pagal skonį
  • Raudonos aitriosios paprikos
     
  • Ekologiški trinti pomidorai I LOVE ECO
     500 g
  • Jautienos sultinys
     600 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite daržoves ir mėsą.

Daržoves nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.

Mėsą taip pat supjaustykite dideliais kebeliais.

Puode įkaitinkite aliejų, suberkite stambiai supjaustytą česnaką ir daržoves, pakepinkite, kol šiek tiek karamelizuosis.

Išimkite daržoves ir sudėkite į mėsą.

Kepkite, kol karamelizuosis.

Sudėkite atgal apkeptas daržoves, suberkite konservuotus pomidorus ir supilkite sultinį.

Suberkite žoleles ir smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. 

Kai tik pradės virti, puodą uždenkite dangčiu ir sumažinkite temperatūrą.

Leiskite troškintis mažiausiai 2 valandas, kol mėsa ir daržovės bus tokie minkšti, kad ištirps ant liežuvio.

Patiekite su bet kokiais norimais garnyrais, pavyzdžiui, bulvių koše ar dribsniais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė