Jautienos kulninė su džiovintomis slyvomis ir anyžiais
-
Gaminimas 4h 30min
-
Sudėtingas

Ingredientai
-
jautienos kulninė3 kg
-
fasuotas čiobrelis20 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
česnakas5 skiltelė (-ės)
-
svogūnai2 vnt.
-
pastarnokas2 vnt.
-
žvaigždinis anyžius2 vnt.
-
jautienos sultinys300 ml
-
slyvos200 g
-
džiovintos slyvos100 g
-
fasuotos petražolėspatiekimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais, česnaką susmulkinkite. Pastarnokus nulupkite ir stambiai supjaustykite.
Jautienos kulninės gabalus įtrinkite šviežiais kapotais čiobreliais.
Keptuvę įkaitinkite su aliejumi, suberkite česnakus, svogūnus ir pastarnokus, pakepkite maišydami kelias minutes. Dar-žoves išimkite iš keptuvės į dubenį, pridėkite džiovintų slyvų ir sumaišykite.
Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, dėkite jautienos kulnines ir pakepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.
Į karščiui atsparų indą sudėkite pusę keptų daržovių, tada sudėkite kulninės gabalus, sudėkite likusias daržoves, supilkite sultinį, sudėkite žvaigždinius anyžius, indą uždenkite ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Patiekalą troškinkite apie 4–6 valandas. Slyvas perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus. Likus 1 valandai iki troškinimo pabaigos, suberkite slyvas.