Jautienos kulninė su džiovintomis slyvomis ir anyžiais

  • Gaminimas 4h 30min
  • Sudėtingas
Jautienos kulninė su džiovintomis slyvomis ir anyžiais

Ingredientai

  • jautienos kulninė
     3 kg
  • fasuotas čiobrelis
     20 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     5 skiltelė (-ės)
  • svogūnai
     2 vnt.
  • pastarnokas
     2 vnt.
  • žvaigždinis anyžius
     2 vnt.
  • jautienos sultinys
     300 ml
  • slyvos
     200 g
  • džiovintos slyvos
     100 g
  • fasuotos petražolės
      patiekimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais, česnaką susmulkinkite. Pastarnokus nulupkite ir stambiai supjaustykite.
Jautienos kulninės gabalus įtrinkite šviežiais kapotais čiobreliais.
Keptuvę įkaitinkite su aliejumi, suberkite česnakus, svogūnus ir pastarnokus, pakepkite maišydami kelias minutes. Dar-žoves išimkite iš keptuvės į dubenį, pridėkite džiovintų slyvų ir sumaišykite.
Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, dėkite jautienos kulnines ir pakepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

Į karščiui atsparų indą sudėkite pusę keptų daržovių, tada sudėkite kulninės gabalus, sudėkite likusias daržoves, supilkite sultinį, sudėkite žvaigždinius anyžius, indą uždenkite ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Patiekalą troškinkite apie 4–6 valandas. Slyvas perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus. Likus 1 valandai iki troškinimo pabaigos, suberkite slyvas.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė