Jautiena su avinžirniais ir mėtomis

  • Gaminimas 45min
  • Sudėtingas
Jautiena su avinžirniais ir mėtomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • jautienos stroganovietiški kepsniai
     1 kg
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     0.5 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • Chalapos paprika
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • avinžirniai (sausi)
     250 g
  • kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • smulkiai pjaustyti pomidorai
     390 g
  • paprikos (įvairios)
     350 g
  • saliero šaknis
     0.5 vnt.
  • mėta
     20 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje su vandeniu užmerkite avinžirnius ir palaikykite per naktį. 

Visas paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, supjaustykite. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, morkas ir saliero šaknį nuskuskite, supjaustykite kubeliais.

 Įkaitinkite troškintuvą su aliejumi, dėkite jautieną ir apkepkite, kad paruduotų, sudėkite  česnaką, svogūną, pakepinkite, kol įgaus auksinę spalvą. Suberkite salierus, morkas ir paprikas, maišydami pakepkite apie 5 minutes. Troškinį paskaninkite prieskoniais, supilkite trintus pomidorus, suberkite mirkytus avinžirnius, viską išmaišykite. 

 Užpilkite vandens, kad vos apsemtų, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 30 minučių. Patiekdami užberkite kapotų mėtos lapelių. 

Patarimas. Svarbu pasirinkti reikiamo dydžio troškintuvą. Jei norite, kad mėsa gražiau apkeptų, dėkite jos po nedaug. Antraip ji pradeda iškart troškintis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis