Japoniški makaronai ramen su plėšyta antiena

  • Gaminimas 1h 30min
  • Sudėtingas
Japoniški makaronai ramen su plėšyta antiena

Ingredientai

Antienai

  • Šviežios ančiukų kulšelės
     4 vnt.
  • Citrinos
      ketvirtadalis
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Pipirai
     1 žiupsnelis

Sultiniui

  • Salierų stiebai
     1 vnt.
  • Svogūnai Shallot
     2 vnt.
  • Lauro lapai
     2 vnt.
  • Aitrioji paprika
     0.5 vnt.
  • Juodieji pipirai (žirneliais)
     5 vnt.
  • Kiaušininiai makaronai NOODLES
     500 g
  • Salotos PAK CHOI
     2 vnt.
  • Pievagrybiai
     8 vnt.
  • Svogūnų laiškai
     1 vnt.
  • Kiaušiniai
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Anties kulšeles įtrinkite druska, pipirais ir padėkite šaltai vienai valandai.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 0C. Sudėkite kulšeles į riebalais išteptą skardą ir kepkite apie vieną valandą.
Iš anksto pasigaminkite sultinį. Puode užvirinkite 3 l vandens ir sudėkite keptas kulšeles. Suberkite į sultinį smulkintą aitriąją papriką, lauro lapelius, smulkintus salierų lapus, svogūnus. Virkite apie 3–8 valandas ant silpnos ugnies.
Sultinį perkoškite, mėsą nuimkite nuo kaulų ir suplėšykite.
Kiaušinius virkite apie 5–8 minutes, atvėsinkite, nulupkite lukštus.
Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 minutes.
PAK CHOI salotas nuplaukite ir perpjaukite per pusę.
Į dubenį dėkite azijietiškus makaronus, perpjautą per pusę kiaušinį, smulkintus pievagrybius, svogūnų laiškus, salotas PAK CHOI, plėšytą kulšelių mėsą.
Užpilkite antienos sultinio. Pabarstykite smulkintų svogūnų laiškų.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Moliūgų karis

50min • Lengvas