Japoniška ramenų sriuba su jautiena
-
Gaminimas 25min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
imbiero šaknis20 g
-
jautienos sultinys2 l
-
sojų padažas2 šaukštas (-ai)
-
ryžių actas2 šaukštas (-ai)
-
salotos PAK CHOI (Kininiai bastučiai)1 pakuotė (-ės)
-
Shiitake grybai (Šiitake)100 g
-
makaronai „Udon“600 g
-
jautiena400 g
-
kiaušiniai2 vnt.
-
svogūnų laiškai5 g
-
sezamų sėklos2 šaukštas (-ai)
-
jūrų dumbliai0.5 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kininių bastučių salotą perpjaukite per pusę ir apvirkite pasūdytame vandenyje apie 1–2 minutes.
Sezamų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Valgomuosius dantenius nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis.
Kiaušinius išvirkite minkštai.
Makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės.
Ant vidutinės kaitros įkaitinkite puodą su 2 šaukštais augalinio aliejaus. Suberkite susmulkintą česnaką ir tarkuotą imbiero šaknį.
Viską maišydami pakepkite apie 2 minutes. Supilkite jautienos sultinį, sojų padažą, ryžių actą. Užvirkite. Suberkite supjaustytus valgomuosius dantenius į sultinį, pavirkite 2 minutes.
Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su 1 šaukštu aliejaus. Įdėkite jautienos kepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes. Iškeptą kepsnį supjaustykite plonomis juostelėmis.