Itališka mini lazanija su varške, sūriu ir špinatais

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Itališka mini lazanija su varške, sūriu ir špinatais

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • lazanijos lakštai
      12 vnt.
  • aliejus
      šlakelis (-iai)
  • granapadano (Grana Padano) ar parmezano sūris
     30 g
  • špinatai
     100 g
  • gorgoncola (Gorgonzola) sūris
     100 g
  • varškė
     100 g
  • bazilikas
      3 vnt.

Padažo ingredientai:

  • sviestas
     15 g
  • miltai
     20 g
  • pienas
     500 ml
  • raudonėlis
      pagal skonį
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lazanijų lakštus virkite sūdytame vandenyje ~ 7 min.: jie turi būti al dente (virimo momentas, kai lakštai būna nei per minkšti, nei per kieti).

Atskirkite juos vieną nuo kito, kad nesuliptų, ir atsidėkite.

Silikonines keksiukų dydžio kepimo orkaitėje formas ištepkite aliejumi.

Į kiekvieną formelę  įtieskite po 1 per pusę perpjautą lakštą taip, kad iš jo susiformuotų tarsi indelis.

Sutarkuokite granapadaną ar parmezaną, stambiai supjaustykite nuplikytus špinatus, stambiais gabaliukais sutrupinkite pelėsinį gorgoncolos sūrį.

Gilesniame dubenėlyje išmaišykite varškę, sūrius, špinatus, bazilikus ir atsidėkite.

Pagaminkite padažą.
Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ištirpinkite sviestą.  Maišydami berkite miltus ir ant vidutinės kaitros lengvai apkepkite. Maišydami kulinarine šluotele pamažu pilkite pieną. Intensyviai maišydami pavirkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa kaip tiršta grietinėlė. Įberkite žiupsnelį raudonėlių. Pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

Į indelius, suformuotus iš lazanijos lakštų, lygiomis dalimis sudėkite varškės, sūrių ir žalumynų masę.

Ant viršaus supilstykite padažą.

Mini lazanijas pašaukite į iki 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę 20–25 min.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite atvėsti 5–7 min.

Patarimas. Jei norite, kad mini lazanijų viršus būtų traškus, prieš pašaudami jas į orkaitę, ant viršaus patarkuokite fermentinio sūrio.

Panašūs receptai