Itališka mini lazanija su varške, sūriu ir špinatais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 40min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • lazanijų lakštas
     12 vnt.
  • aliejus
      šlakelio (-ių)
  • granapadano (Grana Padano) ar parmezano sūrys
     30 g
  • špinatai
     100 g
  • gorgoncola (Gorgonzola) sūrys
     100 g
  • varškė
     100 g
  • bazilikas
     3 lapų

Padažo ingredientai:

  • sviestas
     15 g
  • miltai
     20 g
  • pienas
     500 ml
  • raudonėlis
      pagal skonį
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lazanijų lakštus virkite sūdytame vandenyje ~ 7 min.: jie turi būti al dente (virimo momentas, kai lakštai būna nei per minkšti, nei per kieti).

Atskirkite juos vieną nuo kito, kad nesuliptų, ir atsidėkite.

Silikonines keksiukų dydžio kepimo orkaitėje formas ištepkite aliejumi.

Į kiekvieną formelę  įtieskite po 1 per pusę perpjautą lakštą taip, kad iš jo susiformuotų tarsi indelis.

Sutarkuokite granapadaną ar parmezaną, stambiai supjaustykite nuplikytus špinatus, stambiais gabaliukais sutrupinkite pelėsinį gorgoncolos sūrį.

Gilesniame dubenėlyje išmaišykite varškę, sūrius, špinatus, bazilikus ir atsidėkite.

Pagaminkite padažą.
Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ištirpinkite sviestą.  Maišydami berkite miltus ir ant vidutinės kaitros lengvai apkepkite. Maišydami kulinarine šluotele pamažu pilkite pieną. Intensyviai maišydami pavirkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa kaip tiršta grietinėlė. Įberkite žiupsnelį raudonėlių. Pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

Į indelius, suformuotus iš lazanijų, lygiomis dalimis sudėkite  varškės, sūrių ir žalumynų masę.

Ant viršaus supilstykite padažą.

Mini lazanijas pašaukite į iki 180 0C temperatūros įkaitintą orkaitę 20–25 min.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite atvėsti 5–7 min.

Patarimas. Jei norite, kad mini lazanijų viršus būtų traškus, prieš pašaudami jas į orkaitę, ant viršaus patarkuokite fermentinio sūrio.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.