Bulvių ir mėsos apkepas

  • Gaminimas 2h
  • Lengvas
Bulvių ir mėsos apkepas

Ingredientai

  • Bulvių
     1 kg
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Maltas muskatas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     300 ml
  • Smulkinta kiauliena ir jautiena RIMI
     400 g
  • Universalus prieskonių mišinys RIMI SMART
     1 šaukštas (-ai)
  • Sūris RIMI MOZZARELLA
     125 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

🥔O tik iki LAPKRIČIO 10 d. lietuviškos ŠVIEŽIOS bulvės TIK 0.19 €/kg RIMI parduotuvėse ar INTERNETU! 🙌 Apsipirk ČIA 🛒 rimi.lt/e-parduotuve

Nulupkite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Bulves sudėkite į indą su riebia grietinėle, druska ir maltu muskato riešutu. Viską sumaišykite.

Kitame inde sumaišykite maltą mėsą ir prieskonių mišinį.

Pradėkite dėti apkepo sluoksnius. Sluoksniai priklauso nuo pasirinkto indo. Dėkite vieną sluoksnį bulvių, po to mėsos ir kartokite.

Apkepą apipilkite riebia grietinėle. Po to indą uždenkite kepimo popieriumi arba folija. 

Kepkite orkaitėje 45 minutes 160 laipsnių temperatūroje. 

Nuimkite indo uždangalą ir ant troškinio viršaus užtarkuokite mocarelos sūrio. Padidinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 25 minutes. 

Panašūs receptai

Lietuviški cepelinai

2h • Vidutinis

Aguonų pienas

2h 30min • Lengvas

Kūčiukai

1h 45min • Lengvas